Barsa već sastavila listu pojačanja!

Braida dobija 50.000.000 evra za realizaciju! Legendarni Italijan je prethodnih dana proputovao Evropu uzduž i popreko u potrazi za igračima koji će pojačati Katalonce i već je označio potencijalne met. Predsednik Bertomeu planira da uoči izbora kapariše velika pojačanja koja bi mu pomogla da ostane na funkciji.

Fudbal 28.02.2015 | 13:40
Barsa već sastavila listu pojačanja!

Barselona ima zabranu registracije igrača do sledećeg zimskog prrlaznog roka, ali to ne sprečava katalonski klub da razrađuje transfer startegiju i traži pojačanja.

Odlaskom Andonija Zubizarete sa funkcije sportskog direktora i dolaskom Milanove legende Arijeda Braide na poziciju čoveka zaduženog za transfer operacije, počeo je i proces pravljena strategije za prelazni rok. Iskusni Italijan je nekoliko nedelja skenirao tržište, putovao po Evropi, proveravao informacije, bio u kontaktima sa skautima i menadžerima, da bi na kraju sklopio kompletnu sliku.

Krajem marta, Braida će klupskom rukovodstvu podneti dva izveštaja. Prvi se tiče potencijalnih pojačanja i njihovih vrednosti i cena na tržištu. Tada će trener Luis Enrike dati svoje mišljenje o Braidinim željama. U martu će početi i pregovori, a katalonski mediji tvrde da su Barsini prioriteti dovođenje desnog beka i jednog veziste plejmejkerskih sposobnosti. To ne znači da klub neće tražiti pojačanja i na drugim pozicijama... Drugi Braidin izveštaj se tiče situacije oko ugovor aktuelnih prvotimaca i njegovih procena sa kim treba produžiti, a sa kim okončati saradnju.

Braida je uradio skener tržišta i utvrdio da mete poput Pola Pogbe, Kokea ili Marka Rojsa nisu realne opcije i da su pomenuti igrači preskupi za Barselonu.

Glavna Braidina meta prema saznanjima katalonskih medija je Portov desni bek Danilo, koji je bio i Zubizaretina želja. Braida je potvrdio da je Brazilac ono što je potrebno klubu i Barselona će pokušati da realizuje transfer. Međutim, Katalonci su istakli da je 25.000.000 evra maksimalna cena koju hoće da izdvoje za Brazilca i da neće ići ni evro preko te sume. Danilo je idealna zamena za Danija Alvesa i Martina Montoju kojima ističu ugovori. Zezervni desni bek bi trebalo da bude letošnje pojačanje Daglas. U slučaju da Porto ne prihvati 25.000.000 za Danila, Braidine alternative su Matija De Šiljo iz Milana i Lukaš Pišček iz Borusije Dortmund.

Iako je Barselona prošlog leta dovela dvojicu štopera, stručnjak zadužen za dovođenje pojačanja smatra da je klubu neophodan još jedan centralni bek u šta će morati da ubedi i Luisa Enrikea koji je do sada bio protiv te ideje. U tom slučaju je za očekivati da klub napusti Tomas Vermalen, a prva Braidina želja je Stefan Savić iz Fiorentine.

Što se tiče drugog prioriteta, tu je mnogo teža situacija. Barsina prva meta za dovođenje kreativnog veziste je bio Koke iz Atletika, ali Madriđani traže 60.000.000 evra i italijanski transfer guru smatra da ovu opciju treba što pre zaboraviti i okrenuti se pristupačnijim rešenjima. On na toj poziciji vidi Larsa Bendera iz Bajer Leverkuzena koji se i za vreme Zubizarete pominjao kao potencijalno pojačanje Blaugrane. Barselonin direktor je na listu želja dodao i Marka Veratija kojeg smatra boljom opcijom od Nemca, ali i manje realnom s obzirom da je italijanski plejmejker nezamenjiv u Pari Sen Žermenu.

Na kraju, Barselonin čelnik nije zanemario i na moguće pojačanje u napadu, a u opticaju je samo jedno ime - Paulo Dibala! Mladi Argentinac je ove sezone eksplodirao u Palermu, ali prema rečima Zamparinija njegova cena neće biti manja od 40.000.000 evra. Predsednik Sicilijanaca je već potvrdio da postoji interes Juventusa, Čelsija, Pari Sen Žermena i Mančester Junajteda za supertalentovanog napadača. Barselona može da se ozbiljno uključi u trku tek ako proda Pedra što nije nerealan scenario. Plus za Barsu je što mladi igrač ima želju da pređe na Kamp Nou pre nego u neki drugi klub i ispuni san da zaigra sa Mesijem.

Predsednički izbori u Barseloni su zakazani za naredno leto i Bertomeu je baš u tu svrhu doveo Braidu koji je ekspert za fudbalsku pijacu i skoro tri decenije je u Milanu sa Galijanijem pravio dar-mar na tržištu. Iako Barselona može da registruje pojačanja tek narednog januara, Bertomeuov plan je da mu Braida već u maju, pre izbora obezbedi neka atraktivna pojačanja i predugovore sa njima. Bertomeuov rejting je u ovom trenutku jako nizak i ne daju mu se velike šanse na izborima, pa se nada da bi kupovinom atraktivnih pojačanja uoči glasanja obezbedio veću podršku. U tu svrhu će Braidi ponuditi budžet od 50.000.000 evra koji može da se poveća u slučaju prodaje nekog od aktuelnih prvotimaca poput Vermalena ili Pedra.

Komentari / 0

Ostavite komentar