Различити аршини ФСС-а! Ево и зашто!

Пантић прецртан, Звездини бегунци тренирали са репрезентацијом! “Савез је на овај начин послао јасну поруку, очигледно да ФСС Звезду не штити за разлику од Партизана“, став је челника актуелног шампиона.

Фудбал 28.02.2015 | 12:20
Различити аршини ФСС-а! Ево и зашто!

Случај Данила Пантића подигао је на ноге комплетан фудбалски аудиторијум у Србији. Одлуком да не продужи уговор са Партизаном суперталентовани везиста прво је склоњен из такмичарског тима црно-белих, а потом је "прецртан" и са репрезентативног списка. Рекло би се, на прву лопту, да је то покушај челника ФСС да ограниче утицај менаџера на играче, пошто су из Партизана врло експлицитно рекли да иза Пантићеве одлуке стоје његови агенти из ЛИАН Спорта (агенција чији је власник Фали Рамадани).

Селектор омладинске репрезентације Иван Томић остао је уочи квалификационог турнира за Европско првенство у Холандији без јаког адута, с обзиром на то да је Пантић заједно са Андријом Живковићем и Марком Грујићем још од пионирских дана носио "класу 1996"... Да ли су челници ФСС игнорисањем Пантића радили у корист своје штете видећемо крајем марта (тада се игра квалификациони турнир), али данашњи Спорт присетио се сличних примера из ближе прошлости и дошао до закључка да одговорни са Теразија 25 нису имали исте аршине.

Наиме, Звездини "бегнуци" Марко Дмитровић, Вељко Симић и Немања Максимовић су после одбијања да продуже уговор са матичним клубом тренирали у –репрезентацији. И не само то: Максимовић, који је одбио да дође не припреме сениорског тима, под изговором да полаже вожњу, бриљирао је у тимовима које су селектирали Љубинко Друловић и Вељко Пауновић. Играма у репрезентацији заслужио је да издејствује трансфер у Домжале одакле је ове зиме за 2.000.000 евра прешао у Астану. Крилни везиста Вељко Симић чекао је годину дана како би средио документацију, добио радну дозволу и задужио дрес Базела. Међутим, статус омладинског репрезентативца није изгубио. Баш као и голман Марко Дмитровић у младој селекцији.

МОЗЗАРТ Спорт је потражио коментар челника црвено-белих...
"Зачуђени смо ти подацима. Видели смо већ у медијима да Данило Пантић тренутно има исти статус у Партизану, као што су у Звезди имали Дмитровић, Симић и Максимовић. Међутим, тада Савез није реаговао на овакав начин. Очигледно је да је тада неко желео да пошаље поруку Звезди, исто као што је сад шаље Партизану. Проблем је што су те две поруке дијаметрално различите. Звезду матични Савез не штити, за разлику од Партизана кога штите", став је челника Црвене звезде.

Са друге стране директор млађих селекција ФСС Митар Мркела рекао је за МОЗЗАРТ Спорт да случај Данила Пантића нема много додирних тачака са дешавањима око момака који су напустили Црвену звезду.
"Не бих много о тој теми... Мени то нису исти случајеви. Када говоримо о Данилу Пантићу говоримо о момку који је две године био члан сениорског тима Партизана. Са друге стране имамо играче који су били запостављени у Црвеној звезди. Тако да...", било је све што је рекао Митар Мркела.

Коментари / 0

Оставите коментар