Različiti aršini FSS-a! Evo i zašto!

Pantić precrtan, Zvezdini begunci trenirali sa reprezentacijom! “Savez je na ovaj način poslao jasnu poruku, očigledno da FSS Zvezdu ne štiti za razliku od Partizana“, stav je čelnika aktuelnog šampiona.

Fudbal 28.02.2015 | 12:20
Različiti aršini FSS-a! Evo i zašto!

Slučaj Danila Pantića podigao je na noge kompletan fudbalski auditorijum u Srbiji. Odlukom da ne produži ugovor sa Partizanom supertalentovani vezista prvo je sklonjen iz takmičarskog tima crno-belih, a potom je "precrtan" i sa reprezentativnog spiska. Reklo bi se, na prvu loptu, da je to pokušaj čelnika FSS da ograniče uticaj menadžera na igrače, pošto su iz Partizana vrlo eksplicitno rekli da iza Pantićeve odluke stoje njegovi agenti iz LIAN Sporta (agencija čiji je vlasnik Fali Ramadani).

Selektor omladinske reprezentacije Ivan Tomić ostao je uoči kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo u Holandiji bez jakog aduta, s obzirom na to da je Pantić zajedno sa Andrijom Živkovićem i Markom Grujićem još od pionirskih dana nosio "klasu 1996"... Da li su čelnici FSS ignorisanjem Pantića radili u korist svoje štete videćemo krajem marta (tada se igra kvalifikacioni turnir), ali današnji Sport prisetio se sličnih primera iz bliže prošlosti i došao do zaključka da odgovorni sa Terazija 25 nisu imali iste aršine.

Naime, Zvezdini "begnuci" Marko Dmitrović, Veljko Simić i Nemanja Maksimović su posle odbijanja da produže ugovor sa matičnim klubom trenirali u –reprezentaciji. I ne samo to: Maksimović, koji je odbio da dođe ne pripreme seniorskog tima, pod izgovorom da polaže vožnju, briljirao je u timovima koje su selektirali Ljubinko Drulović i Veljko Paunović. Igrama u reprezentaciji zaslužio je da izdejstvuje transfer u Domžale odakle je ove zime za 2.000.000 evra prešao u Astanu. Krilni vezista Veljko Simić čekao je godinu dana kako bi sredio dokumentaciju, dobio radnu dozvolu i zadužio dres Bazela. Međutim, status omladinskog reprezentativca nije izgubio. Baš kao i golman Marko Dmitrović u mladoj selekciji.

MOZZART Sport je potražio komentar čelnika crveno-belih...
"Začuđeni smo ti podacima. Videli smo već u medijima da Danilo Pantić trenutno ima isti status u Partizanu, kao što su u Zvezdi imali Dmitrović, Simić i Maksimović. Međutim, tada Savez nije reagovao na ovakav način. Očigledno je da je tada neko želeo da pošalje poruku Zvezdi, isto kao što je sad šalje Partizanu. Problem je što su te dve poruke dijametralno različite. Zvezdu matični Savez ne štiti, za razliku od Partizana koga štite", stav je čelnika Crvene zvezde.

Sa druge strane direktor mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela rekao je za MOZZART Sport da slučaj Danila Pantića nema mnogo dodirnih tačaka sa dešavanjima oko momaka koji su napustili Crvenu zvezdu.
"Ne bih mnogo o toj temi... Meni to nisu isti slučajevi. Kada govorimo o Danilu Pantiću govorimo o momku koji je dve godine bio član seniorskog tima Partizana. Sa druge strane imamo igrače koji su bili zapostavljeni u Crvenoj zvezdi. Tako da...", bilo je sve što je rekao Mitar Mrkela.

Komentari / 0

Ostavite komentar