Агаси: Ноле јесте супериоран, али Мари...

Легендарни амерички тенисер Андре Агаси сматра да ће Новак Ђоковић бити доминантан ове године, али каже да Енди Мари може да га победи.

Тенис 28.02.2015 | 09:20
Агаси: Ноле јесте супериоран, али Мари...

“Мислим да је Ђоковић за ниво изнад осталих у овом тренутку, али много тога може да се деси – потребно је да добијеш седам мечева како би освојио Грен слем титулу. Ставио бих Ђоковића као убедљиво супериорног ове године, али нема сумње да Енди може да га савлада. Чак и када је Новак на максимуму, Енди може то да учини“, казао је Агаси.

Андре каже да се понекад идентификује са Маријем – имају сличан стил игре, али Агаси каже да види себе у Марију и са менталне стране.

“Он је перфекциониста који мучи себе. Много би му помогло када би пронашао нешто што би га психички држало на највишем нивоу. Није истина да он нема борбени дух – он је свој најоштрији критичар и поставља високе стандарде. Видим себе у Ендију. Могу често да се идентификујем с тим како он изгледа на терену. Бити перфекциониста јесте пакао, али да ли те то побољшава? То може да буде снага јер ће све бити урађено по највишим стандардима. Са друге стране, та снага постаје и слабост јер можеш да се деморалишеш, не прихваташ ништа мање од савршеног, а онда постајеш своје најгоре издање“, додао је осмоструки освајач Грен слем титула.

Баш као што се Агаси борио са Питом Сампрасом, тако и Мари за ривале има Ђоковића, Федерера и Надала.

“Било је периода у каријери када сам осећао да ме Пит чини бољим, али било је и периода када сам осећао да ме кошта живота. Било је момената када ме је то деморалисало и момената када ме је инспирисало – мислим да нешто слично виђамо и са Ендијем. Свако своје Грен слем финале играо је или са Ђоковићем или са Федерером – не завидим му на томе, али у сваком случају то поштујем“.

Мари је до сада играо осам Грен слем финала – шест пута је изгубио, а има две титуле, на УС опену 2012. и на Вимблдону годину дана касније.

“Видим Ендија како осваја Слем ове године“, закључио је 44-годишњи Агаси.

Коментари / 0

Оставите коментар