Оштри Грци! Панатинаикосу одузета три бода!

Лига суспендована, Панатинаикосу одузета три бода. Тако се тренутно решавају проблеми са хулиганима у Грчкој.

Фудбал 28.02.2015 | 17:40
Оштри Грци! Панатинаикосу одузета три бода!

Грчка Суперлига одузела је Панатинаикосу три бода због навијачког насиља у победи против Олимпијакоса од 2:1 у недељу, због којег је грчка влада одложила утакмице предвиђене за овај викенд.

Атински клуб је кажњен и новчано са 100.000 евра и мораће наредна два меча да игра без присуства публике.

Девет утакмица до краја сезоне Панатинаикос са ова три одузета бода сада заостаје за водећим Олимпијакосом шест бодова.

"Растужила нас је ова неправедна одлука. Кроз трње до звезда!", саопштио је Панатинаикос користећи чувену латинску пословицу.

Панатинаикос тврди да су нереди у недељу настали појављивањем на терену председника Олимпијакоса Евангелиса Маринакиса, као и коментарима тренера тог тима Витора Переире уочи дербија.

Атински клуб је иначе, упозорио Маринакиса да не излази на терен.

Званицници два клуба су се потом у уторак потукли током састанка који је требало да има помирљиву улогу. Навијачи Панатинаикоса су у недељу током утакмице истрчали на терен, бацајући бакље, седиста и друге чврсте предмете.

Пре такозвеног "дербија вечитих ривала", бакље, петарде и камење бацани су на Маринакиса који је, срећом, остао неповређен.

Непосредно пред почетак другог полувремена бакља је у раме погодила играча Олимпијакоса Швајцарца Касамија.

Столица је такође бачена на Переиру, замало га промашивши, да би потом 50 навијача Панатинакикоса почело да га јури по терену.

Полиција је на крају морала да употреби сузавац како би завела ред. Како су грчки медији пренели, двоје људи је лакше повређено током обрачуна који су трајали пет минута.

Коментари / 0

Оставите коментар