Oštri Grci! Panatinaikosu oduzeta tri boda!

Liga suspendovana, Panatinaikosu oduzeta tri boda. Tako se trenutno rešavaju problemi sa huliganima u Grčkoj.

Fudbal 28.02.2015 | 17:40
Oštri Grci! Panatinaikosu oduzeta tri boda!

Grčka Superliga oduzela je Panatinaikosu tri boda zbog navijačkog nasilja u pobedi protiv Olimpijakosa od 2:1 u nedelju, zbog kojeg je grčka vlada odložila utakmice predviđene za ovaj vikend.

Atinski klub je kažnjen i novčano sa 100.000 evra i moraće naredna dva meča da igra bez prisustva publike.

Devet utakmica do kraja sezone Panatinaikos sa ova tri oduzeta boda sada zaostaje za vodećim Olimpijakosom šest bodova.

"Rastužila nas je ova nepravedna odluka. Kroz trnje do zvezda!", saopštio je Panatinaikos koristeći čuvenu latinsku poslovicu.

Panatinaikos tvrdi da su neredi u nedelju nastali pojavljivanjem na terenu predsednika Olimpijakosa Evangelisa Marinakisa, kao i komentarima trenera tog tima Vitora Pereire uoči derbija.

Atinski klub je inače, upozorio Marinakisa da ne izlazi na teren.

Zvanicnici dva kluba su se potom u utorak potukli tokom sastanka koji je trebalo da ima pomirljivu ulogu. Navijači Panatinaikosa su u nedelju tokom utakmice istrčali na teren, bacajući baklje, sedista i druge čvrste predmete.

Pre takozvenog "derbija večitih rivala", baklje, petarde i kamenje bacani su na Marinakisa koji je, srećom, ostao nepovređen.

Neposredno pred početak drugog poluvremena baklja je u rame pogodila igrača Olimpijakosa Švajcarca Kasamija.

Stolica je takođe bačena na Pereiru, zamalo ga promašivši, da bi potom 50 navijača Panatinakikosa počelo da ga juri po terenu.

Policija je na kraju morala da upotrebi suzavac kako bi zavela red. Kako su grčki mediji preneli, dvoje ljudi je lakše povređeno tokom obračuna koji su trajali pet minuta.

Komentari / 0

Ostavite komentar