Ко има, а ко нема да да 50 000 евра Партизану?!

Чланови Управног одбора црно-белих кажу да немају по 50.000 евра да донирају клубу, што је била идеја председника Зорана Поповића.

Фудбал 27.02.2015 | 21:40
Ко има, а ко нема да да 50 000 евра Партизану?!

Председник Партизана, Зоран Поповић, имао је идеју да као Томислав Караџић 2007. тражи од чланова Управног одбора финансијске донације клубу, пише "Спорт".

Караџић је, у то време председник црно-белих, од својих сарадника тражио 500.000 евра, а касније им је тај новац враћен, подсећа спортски лист.

Поповић је наводно имао у плану знатно мању суму - 50.000 евра, међутим, иако незваничан, предлог није наишао на одобравање.

У разговору за Спорт поједини чланови УО Партизана кажу да нису у клубу да би финансијски помагали, већ искуством, саветима, позицијама у друштву...

"Ево, 23 године се бавим финансијама и сматрам да могу да помогнем Партизану. У мом случају, знање које стављам на располагање клубу је довољно да се уђе у Управни одбор. Ако мислите да ће неко од нас дати новац... Зашто би неко извадио 50.000 евра из џепа и поклонио клубу? Да би дошао да гледа утакмицу? Ја немам новац за донације, сматрам да оне нису потребне професионалном клубу какав је онај који волим већ 25 година", изјавио је члан УО црно-белих и председник Еуро Аксис Банке, Иван Маричић.

Потпредседник клуба Милорад Вучелић сматра да не би требало појединачно улагати у Партизан, јер није приватни клуб.

"Та прича о донацији од 50.000 евра се само провлачила по медијима, никада није нешто слично званично предложено на састанцима, иако се можда размишљало на ту тему. Обичан сам грађанин и заиста немам тај новац да донирам. Био сам седам година члан Управе Партизана, но, никада није предлагано нешто слично, нити се давала донација. Па, није то приватни клуб да уложиш и после заузврат узмеш акције или не знам шта друго. Могу да помогнем искуством, знањем, али на тај начин нисам у могућности", каже Вучелић.

И Милан Обућина је против донирања новца.

"Заиста немам могућности да дам толико новца Партизану, иако то није званично затражено. Позван сам да помогнем клубу својим искуством, као дугогодишњи спортски радник, а не да улажем као привредник. Моја помоћ је ограничена на знање, не на финансије", сматра овај члан Управног одбора.

Својевремено председник прелазне владе у Партизану и један од заговорника идеје о донацијама, Миломир Глигоријевић, сада има потпуно другачије мишљење.

"Строго сам против донирања новца клубу, јер сам својевремено управо био заговорник те идеје. У време када је на челу клуба био Томислав Караџић, но, касније су се јавиле трзавице у Управном одбору и схватио сам да то није решење. То је куповина позиција, која ни Партизан, ни мене не воде ничему. Сматрам да су мој углед и реноме у друштву, моје способности и могућности, вредније од тих 50.000 евра. То још није званично предложено, али чак и да буде - гласаћу против", изричит је Глигоријевић.

Познати глумац, сценариста и продуцент Драган Бјелогрлић решио је да напусти Управни одбор Партизана, преносе београдски медији. Наводно, Бјелогрлић се не слаже са потезима сарадника из клупског руководства, а посебно са продајом Петра Шкулетића.

Коментари / 0

Оставите коментар