Ko ima, a ko nema da da 50 000 evra Partizanu?!

Članovi Upravnog odbora crno-belih kažu da nemaju po 50.000 evra da doniraju klubu, što je bila ideja predsednika Zorana Popovića.

Fudbal 27.02.2015 | 21:40
Ko ima, a ko nema da da 50 000 evra Partizanu?!

Predsednik Partizana, Zoran Popović, imao je ideju da kao Tomislav Karadžić 2007. traži od članova Upravnog odbora finansijske donacije klubu, piše "Sport".

Karadžić je, u to vreme predsednik crno-belih, od svojih saradnika tražio 500.000 evra, a kasnije im je taj novac vraćen, podseća sportski list.

Popović je navodno imao u planu znatno manju sumu - 50.000 evra, međutim, iako nezvaničan, predlog nije naišao na odobravanje.

U razgovoru za Sport pojedini članovi UO Partizana kažu da nisu u klubu da bi finansijski pomagali, već iskustvom, savetima, pozicijama u društvu...

"Evo, 23 godine se bavim finansijama i smatram da mogu da pomognem Partizanu. U mom slučaju, znanje koje stavljam na raspolaganje klubu je dovoljno da se uđe u Upravni odbor. Ako mislite da će neko od nas dati novac... Zašto bi neko izvadio 50.000 evra iz džepa i poklonio klubu? Da bi došao da gleda utakmicu? Ja nemam novac za donacije, smatram da one nisu potrebne profesionalnom klubu kakav je onaj koji volim već 25 godina", izjavio je član UO crno-belih i predsednik Euro Aksis Banke, Ivan Maričić.

Potpredsednik kluba Milorad Vučelić smatra da ne bi trebalo pojedinačno ulagati u Partizan, jer nije privatni klub.

"Ta priča o donaciji od 50.000 evra se samo provlačila po medijima, nikada nije nešto slično zvanično predloženo na sastancima, iako se možda razmišljalo na tu temu. Običan sam građanin i zaista nemam taj novac da doniram. Bio sam sedam godina član Uprave Partizana, no, nikada nije predlagano nešto slično, niti se davala donacija. Pa, nije to privatni klub da uložiš i posle zauzvrat uzmeš akcije ili ne znam šta drugo. Mogu da pomognem iskustvom, znanjem, ali na taj način nisam u mogućnosti", kaže Vučelić.

I Milan Obućina je protiv doniranja novca.

"Zaista nemam mogućnosti da dam toliko novca Partizanu, iako to nije zvanično zatraženo. Pozvan sam da pomognem klubu svojim iskustvom, kao dugogodišnji sportski radnik, a ne da ulažem kao privrednik. Moja pomoć je ograničena na znanje, ne na finansije", smatra ovaj član Upravnog odbora.

Svojevremeno predsednik prelazne vlade u Partizanu i jedan od zagovornika ideje o donacijama, Milomir Gligorijević, sada ima potpuno drugačije mišljenje.

"Strogo sam protiv doniranja novca klubu, jer sam svojevremeno upravo bio zagovornik te ideje. U vreme kada je na čelu kluba bio Tomislav Karadžić, no, kasnije su se javile trzavice u Upravnom odboru i shvatio sam da to nije rešenje. To je kupovina pozicija, koja ni Partizan, ni mene ne vode ničemu. Smatram da su moj ugled i renome u društvu, moje sposobnosti i mogućnosti, vrednije od tih 50.000 evra. To još nije zvanično predloženo, ali čak i da bude - glasaću protiv", izričit je Gligorijević.

Poznati glumac, scenarista i producent Dragan Bjelogrlić rešio je da napusti Upravni odbor Partizana, prenose beogradski mediji. Navodno, Bjelogrlić se ne slaže sa potezima saradnika iz klupskog rukovodstva, a posebno sa prodajom Petra Škuletića.

Komentari / 0

Ostavite komentar