Продао дијете за печено прасе

Зоран Новаковић (40) Ћорави осуђен је пред Вишим судом у Панчеву на само шест година затвора због мучења и продаје малолетне Д. П.

Србија 27.02.2015 | 12:53
Продао дијете за печено прасе

Тек после изрицања првостепене пресуде, на коју Новаковић има право жалбе, откривени су стравични догађаји кроз које је прошла девојчица.
 
- Новаковић је Д. П. упознао као девојку свог сина. Искористио је то што је била штићеница Центра за социјални рад и тешког материјалног стања. Отео јој је телефон и личну карту, коју је имала као малолетница. Претио јој је да ће је тући пајсером и убити уколико га не послуша и не проституише се за њега. Девојчица је плакала, молила га да је пусти да се врати у Дом, али он је био бескомпромисан. Терор је трајао данима.

Новаковић је девојчици давао презервативе, остављао ју је на оближњој пумпи и надгледао је из аутомобила.
 
- У току вечери је дошао до девојчице, која је понављала да не може више да ради, да је исцрпљена и уморна. Он јој је бесно отео из торбице 10.000 динара, које је зарадила од пет муштерија. Вратио ју је у кућу, коју је изнајмио и где ју је држао заточену - кажу у тужилаштву.

Новаковић је био бесан због слабе зараде девојчице. Бацао ју је на кревет, изгладњивао. Ограничавао јој је воду. Држао ју је заточену у кући где су услови били неподношљиви и нехумани.
 

- Пошто је био незадовољан зарадом, одлучио је да је прода. Одвезао ју је у Нови Сад код рођаке Кристине Д. Она није могла да ожени сина и хтела је од Новаковића да купи девојчицу. Договорили су се да девојчица остане, а да Новаковић за њу добије 100 евра. Али, пошто новца није било, договорили су се да девојчицу прода за печено прасе. Новаковић је рекао рођаки да девојчици не враћа документа, да је не пушта нигде - откривају у тужилаштву.

Ипак, цео случај је дошао до полиције када је Кристина Д. сазнала шта је све са девојчицом радио Новаковић.
 
- Све су пријавили полицији. Новаковић је ухапшен, а Виши суд је сада донео првостепену пресуду - кажу у Вишем тужилаштву.

Страћара страве


Кућа Лазара Ћирића у Улици Баваништански пут 328 и по дану личи на праву кућу страве. Капија, иза које се простирало дугачко двориште, била је закључана.

- Знамо да су ту живели и макрои са проституткама. Реч је махом о девојчицама. Куповали су код нас цигарете, а оне су заиста ужасно изгледале - прича радник на оближњој пумпи, која се налази недалеко од куће у којој је Новаковић мучио жртву.

Изненађена комшиница Душанка Гавриловић познаје власника куће.

- Откад су похапсили те изгреднике, у кућу долази власник скоро сваки дан. Њега сам само виђала у дворишту. Ту девојчицу, као ни људе, нисам виђала. Ја ноћу слабо излазим из своје куће - прича Душанка.

Казна минимална

Невладина организација „Атина“, чији је корисник злостављана Д. П., каже да је пресуда за трговину људима мала.

- Суд је често спор. Жртва годинама мора да се појављује на суду и да изнова проживљава трауму. После свега трговци добијају врло ниске казне, а жртва никакву сатисфакцију - кажу у „Атини“

Извор: Блиц

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

сноуден

27.02.2015 11:58

Само сест година то му је награда монструму а не казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

27.02.2015 12:07

Треба и оног затворит ко му да такву малу казну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

27.02.2015 12:25

Какве казна то му додје као награда,треба као ови из Исил у кавез и запалити зивог

ОДГОВОРИТЕ
Name

м.м

27.02.2015 12:55

Ма треба њега измуцити на спагнолском маqарцу цак и судију

Name

ВWW

27.02.2015 13:46

Зивотињу одма убит ,затвор му је дар ,и костаце их јевтини је један метак него га дрзати у затвору .ЗЛОТВОР

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

27.02.2015 15:38

Да је то била кћерка од тог судије што га је осудио вјероватно би добио доживотну,сиротињо и богу си тешка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.02.2015 19:28

Само дозивотно такво друство нас трује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

27.02.2015 21:18

За ово треба увести поново смртну казну

ОДГОВОРИТЕ