Prodao dijete za pečeno prase

Zoran Novaković (40) Ćoravi osuđen je pred Višim sudom u Pančevu na samo šest godina zatvora zbog mučenja i prodaje maloletne D. P.

Srbija 27.02.2015 | 12:53
Prodao dijete za pečeno prase

Tek posle izricanja prvostepene presude, na koju Novaković ima pravo žalbe, otkriveni su stravični događaji kroz koje je prošla devojčica.
 
- Novaković je D. P. upoznao kao devojku svog sina. Iskoristio je to što je bila štićenica Centra za socijalni rad i teškog materijalnog stanja. Oteo joj je telefon i ličnu kartu, koju je imala kao maloletnica. Pretio joj je da će je tući pajserom i ubiti ukoliko ga ne posluša i ne prostituiše se za njega. Devojčica je plakala, molila ga da je pusti da se vrati u Dom, ali on je bio beskompromisan. Teror je trajao danima.

Novaković je devojčici davao prezervative, ostavljao ju je na obližnjoj pumpi i nadgledao je iz automobila.
 
- U toku večeri je došao do devojčice, koja je ponavljala da ne može više da radi, da je iscrpljena i umorna. On joj je besno oteo iz torbice 10.000 dinara, koje je zaradila od pet mušterija. Vratio ju je u kuću, koju je iznajmio i gde ju je držao zatočenu - kažu u tužilaštvu.

Novaković je bio besan zbog slabe zarade devojčice. Bacao ju je na krevet, izgladnjivao. Ograničavao joj je vodu. Držao ju je zatočenu u kući gde su uslovi bili nepodnošljivi i nehumani.
 

- Pošto je bio nezadovoljan zaradom, odlučio je da je proda. Odvezao ju je u Novi Sad kod rođake Kristine D. Ona nije mogla da oženi sina i htela je od Novakovića da kupi devojčicu. Dogovorili su se da devojčica ostane, a da Novaković za nju dobije 100 evra. Ali, pošto novca nije bilo, dogovorili su se da devojčicu proda za pečeno prase. Novaković je rekao rođaki da devojčici ne vraća dokumenta, da je ne pušta nigde - otkrivaju u tužilaštvu.

Ipak, ceo slučaj je došao do policije kada je Kristina D. saznala šta je sve sa devojčicom radio Novaković.
 
- Sve su prijavili policiji. Novaković je uhapšen, a Viši sud je sada doneo prvostepenu presudu - kažu u Višem tužilaštvu.

Straćara strave


Kuća Lazara Ćirića u Ulici Bavaništanski put 328 i po danu liči na pravu kuću strave. Kapija, iza koje se prostiralo dugačko dvorište, bila je zaključana.

- Znamo da su tu živeli i makroi sa prostitutkama. Reč je mahom o devojčicama. Kupovali su kod nas cigarete, a one su zaista užasno izgledale - priča radnik na obližnjoj pumpi, koja se nalazi nedaleko od kuće u kojoj je Novaković mučio žrtvu.

Iznenađena komšinica Dušanka Gavrilović poznaje vlasnika kuće.

- Otkad su pohapsili te izgrednike, u kuću dolazi vlasnik skoro svaki dan. Njega sam samo viđala u dvorištu. Tu devojčicu, kao ni ljude, nisam viđala. Ja noću slabo izlazim iz svoje kuće - priča Dušanka.

Kazna minimalna

Nevladina organizacija „Atina“, čiji je korisnik zlostavljana D. P., kaže da je presuda za trgovinu ljudima mala.

- Sud je često spor. Žrtva godinama mora da se pojavljuje na sudu i da iznova proživljava traumu. Posle svega trgovci dobijaju vrlo niske kazne, a žrtva nikakvu satisfakciju - kažu u „Atini“

Izvor: Blic

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

snouden

27.02.2015 11:58

Samo sest godina to mu je nagrada monstrumu a ne kazna.

ODGOVORITE
Name

xx

27.02.2015 12:07

Treba i onog zatvorit ko mu da takvu malu kaznu

ODGOVORITE
Name

Md

27.02.2015 12:25

Kakve kazna to mu dodje kao nagrada,treba kao ovi iz Isil u kavez i zapaliti zivog

ODGOVORITE
Name

m.m

27.02.2015 12:55

Ma treba njega izmuciti na spagnolskom maqarcu cak i sudiju

Name

VWW

27.02.2015 13:46

Zivotinju odma ubit ,zatvor mu je dar ,i kostace ih jevtini je jedan metak nego ga drzati u zatvoru .ZLOTVOR

ODGOVORITE
Name

max

27.02.2015 15:38

Da je to bila kćerka od tog sudije što ga je osudio vjerovatno bi dobio doživotnu,sirotinjo i bogu si teška.

ODGOVORITE
Name

Dragan

27.02.2015 19:28

Samo dozivotno takvo drustvo nas truje.

ODGOVORITE
Name

Grga

27.02.2015 21:18

Za ovo treba uvesti ponovo smrtnu kaznu

ODGOVORITE