Интер опасно мучи - Финансијски фер-плеј!

Славни италијански клуб у последње три године је пословао са губитком од 180 милиона евра.

Фудбал 27.02.2015 | 16:40
Интер опасно мучи - Финансијски фер-плеј!

Финансијски фер плеј, сет прописа који је УЕФА донела како би спасила клубове од њих самих, тако што ће их спречити да троше више него што зарађују, ових дана је "горућа" тема за власника Интера Ерика Тохира.

Представници УЕФА боравили су у Милану како би са Тохиром размотрили опције у светлу финансијске недисциплине "неразура", чији дефицит у последње три године износи 180 милиона евра.

Како стоје ствари, Интер би могао да буде кажњен новчано, са седам милиона евра, а алтернативе су забрана довођења играча у одређеном временском периоду или вето на исплату награда за резултате у европским куповима.

Као и други велики италијански клубови, Интер се умногоме ослања на новац од ТВ права, али последњих година је тај вид прихода значајно умањен неиграњем у Лиги шампиона, па чак и потпуним одсуством из Европе прошле сезоне.

Тим Роберта Манћинија у четвртак против Селтика игра реванш меч шеснаестине финала Лиге Европе, док у Серији А заузима осмо место, са 10 бодова мање од Наполија, на позицији која води у квалификације за Лигу шампиона 2015/16.

Осим Интера, на удару финансијског фер плеја тренутно се налазе и Монако, Бешикташ, Ливерпул, Рома, Спортинг...

Коментари / 0

Оставите коментар