Inter opasno muči - Finansijski fer-plej!

Slavni italijanski klub u poslednje tri godine je poslovao sa gubitkom od 180 miliona evra.

Fudbal 27.02.2015 | 16:40
Inter opasno muči - Finansijski fer-plej!

Finansijski fer plej, set propisa koji je UEFA donela kako bi spasila klubove od njih samih, tako što će ih sprečiti da troše više nego što zarađuju, ovih dana je "goruća" tema za vlasnika Intera Erika Tohira.

Predstavnici UEFA boravili su u Milanu kako bi sa Tohirom razmotrili opcije u svetlu finansijske nediscipline "nerazura", čiji deficit u poslednje tri godine iznosi 180 miliona evra.

Kako stoje stvari, Inter bi mogao da bude kažnjen novčano, sa sedam miliona evra, a alternative su zabrana dovođenja igrača u određenom vremenskom periodu ili veto na isplatu nagrada za rezultate u evropskim kupovima.

Kao i drugi veliki italijanski klubovi, Inter se umnogome oslanja na novac od TV prava, ali poslednjih godina je taj vid prihoda značajno umanjen neigranjem u Ligi šampiona, pa čak i potpunim odsustvom iz Evrope prošle sezone.

Tim Roberta Manćinija u četvrtak protiv Seltika igra revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope, dok u Seriji A zauzima osmo mesto, sa 10 bodova manje od Napolija, na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona 2015/16.

Osim Intera, na udaru finansijskog fer pleja trenutno se nalaze i Monako, Bešiktaš, Liverpul, Roma, Sporting...

Komentari / 0

Ostavite komentar