Партизан ''одблокиран'', Звезди фали ''само'' 3 милиона!

Фудбалски клуб Партизан изашао је из блокаде рачуна по основу принудне наплате, док њиховим комшијама из ФК Црвена звезда за тако нешто недостаје "само" 2,6 милиона евра.

Фудбал 27.02.2015 | 20:20
Партизан ''одблокиран'', Звезди фали ''само'' 3 милиона!

ФК Партизану, као предузећу са адресом у Хумској 1 у Београду, одблокирана су два рачуна од десет колико их има (један који се води на "ФК Партизан – Боловање" није подложан блокади) – у Поштанској штедионици и Интези.

Црно-бели су из непрекидне блокаде од 135 дана изашли данас, а у последње три године, за колико се види јавна евиденција на сајту Народне банке Србије, у блокади су провели укупно 348 дана.

Код комшија из Љутице Богдана 1а, ситуација није тако ружичаста.

Укупан износ због ког су у блокади десет банковних рачуна ФК Црвена звезда (два нису подложна блокади) је на дан 26. фебруар 2015. око 310,1 милиона динара.

Непрекидна блокада траје већ 440 дана, а у последње три године црвено-бели нису провели блокирани само 123 дана, или четири месеца.

Блокирани рачуни нису, наравно, једини финансијски проблеми ова два великана међу домаћим фудбалским клубовима. Ту су дугови који још нису "стигли" до принудне наплате, као и пореска дуговања држави на дан 31.12.2014.

Пореска управа данас је објавила листу највећих дужника и на њој се "добро" котирају оба клуба.

Црвена звезда се налази на 19 позицији листе фирми које највише дугују државној каси, са "булом" од 468,5 милиона динара (3,9 милиона евра).

Партизан на тој табели "заостаје" за 35 места, са дугом од 191,87 милиона динара (1,6 милиона евра).

Коментари / 0

Оставите коментар