Partizan ''odblokiran'', Zvezdi fali ''samo'' 3 miliona!

Fudbalski klub Partizan izašao je iz blokade računa po osnovu prinudne naplate, dok njihovim komšijama iz FK Crvena zvezda za tako nešto nedostaje "samo" 2,6 miliona evra.

Fudbal 27.02.2015 | 20:20
Partizan ''odblokiran'', Zvezdi fali ''samo'' 3 miliona!

FK Partizanu, kao preduzeću sa adresom u Humskoj 1 u Beogradu, odblokirana su dva računa od deset koliko ih ima (jedan koji se vodi na "FK Partizan – Bolovanje" nije podložan blokadi) – u Poštanskoj štedionici i Intezi.

Crno-beli su iz neprekidne blokade od 135 dana izašli danas, a u poslednje tri godine, za koliko se vidi javna evidencija na sajtu Narodne banke Srbije, u blokadi su proveli ukupno 348 dana.

Kod komšija iz Ljutice Bogdana 1a, situacija nije tako ružičasta.

Ukupan iznos zbog kog su u blokadi deset bankovnih računa FK Crvena zvezda (dva nisu podložna blokadi) je na dan 26. februar 2015. oko 310,1 miliona dinara.

Neprekidna blokada traje već 440 dana, a u poslednje tri godine crveno-beli nisu proveli blokirani samo 123 dana, ili četiri meseca.

Blokirani računi nisu, naravno, jedini finansijski problemi ova dva velikana među domaćim fudbalskim klubovima. Tu su dugovi koji još nisu "stigli" do prinudne naplate, kao i poreska dugovanja državi na dan 31.12.2014.

Poreska uprava danas je objavila listu najvećih dužnika i na njoj se "dobro" kotiraju oba kluba.

Crvena zvezda se nalazi na 19 poziciji liste firmi koje najviše duguju državnoj kasi, sa "bulom" od 468,5 miliona dinara (3,9 miliona evra).

Partizan na toj tabeli "zaostaje" za 35 mesta, sa dugom od 191,87 miliona dinara (1,6 miliona evra).

Komentari / 0

Ostavite komentar