Наставак ПЛ БиХ: Осам тимова за опстанак!

Пред старт прољећног дијела првенства Босне и Херцеговине осам кандидата бориће се за опстанак, а најугроженији за пресељење у нижи ранг такмичења су Радник из Бијељине и Младост из Велике Обарске.

Фудбал 27.02.2015 | 12:00
Наставак ПЛ БиХ: Осам тимова за опстанак!

Послије три мјесеца зимске паузе, у суботу 28. фебруара наставиће се Премијер лига БиХ у фудбалу.

Бодовна разлика између "фењераша" и деветопласиране екипе у Премијер лиги БиХ износи шест поена и јасно је да ће чак осам тимова у предстојећем прољећном дијелу сезоне водити битку за опстанак у елитном друштву.

Најгроженија је Младост са девет и Радник са бодом више, а потом слиједе Слобода (12) из Тузле, градачачка Звијезда (13), Витез, Челик и Дрина (14), док су травнички везири са 15 бодова у најбољој позицији.

Из Републике Српске у опасности су три клуба - Младост, Радник и Дрина. Јасно је да ће доласком Младена Крстајића на чело клуба и ангажманом челних људи Бијељине, Радник бити у малој предности.

Тренер Бијељинаца Славко Петровић изјавио је за "ЕуроБлиц" да је задовољан урађеним током зимских припрема.

"Нико не може да се 'вади' против Сарајева или Широког Бријега, али онај ко у директним дуелима за опстанак освоји највише бодова тај ће опстати у елити. Сви су се значајно појачали, сад је питање уиграност. Ја сам задовољан оним што смо урадили током припрема", рекао је Петровић, чији ће изабраници на старту дочекати јесењег шампиона Широки Бријег.

Њихов комшијски ривал из Велике Обарске биће гост бањалучког Борца, док ће Дрина у Зворнику бити домаћин Вележу.

Тренер Младости Славољуб Бубања у изјави за "Спортски журнал" изразио је наду да његов тим у Бањалуци може да избори реми.

"Вјерујем да ће играчи, иако не превише уиграни, дати максималан допринос да се из Бањалуке вратимо непоражени. Имамо квалитетан састав који ће учинити све што може да се домогне луке спаса јер нам је циљ да и наредне сезоне играмо у друштву најбољих. То клупска управа и Бијељина заслужују", рекао је Бубања.

Кад је ријеч о опстанку ипак ће најзамимљивије бити у судару Слободе и Травника, директних конкурената за пут у Прву лигу Федерације БиХ.

ПАРОВИ 16. КОЛА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ БиХ
Субота, 28. фебруар (14.30 х)
Дрина - Вележ, Звијезда - Сарајево, Слобода - Травник, Витез - Челик, Зрињски - Славија, Радник - Широки, Бријег Борац - Младост (17.30 х).
У недјељу, 1. марта (14.30 х)Жељезничар - Олимпик

ТАБЕЛА
Широки Бријег 34, Сарајево 32, Зрињски 31, Жељезничар 30, Олимпик 28. Борац 27, Вележ 23, Славија 19, Травник 15, Челик 14, Витез 14, Дрина 14, Звијезда 13, Слобода 12, Радник 10, Младост 9.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

27.02.2015 11:17

Ма кога то занима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драги

27.02.2015 13:33

Ста друго преостаје раји него гледати гањање око лопте