Nastavak PL BiH: Osam timova za opstanak!

Pred start proljećnog dijela prvenstva Bosne i Hercegovine osam kandidata boriće se za opstanak, a najugroženiji za preseljenje u niži rang takmičenja su Radnik iz Bijeljine i Mladost iz Velike Obarske.

Fudbal 27.02.2015 | 12:00
Nastavak PL BiH: Osam timova za opstanak!

Poslije tri mjeseca zimske pauze, u subotu 28. februara nastaviće se Premijer liga BiH u fudbalu.

Bodovna razlika između "fenjeraša" i devetoplasirane ekipe u Premijer ligi BiH iznosi šest poena i jasno je da će čak osam timova u predstojećem proljećnom dijelu sezone voditi bitku za opstanak u elitnom društvu.

Najgroženija je Mladost sa devet i Radnik sa bodom više, a potom slijede Sloboda (12) iz Tuzle, gradačačka Zvijezda (13), Vitez, Čelik i Drina (14), dok su travnički veziri sa 15 bodova u najboljoj poziciji.

Iz Republike Srpske u opasnosti su tri kluba - Mladost, Radnik i Drina. Jasno je da će dolaskom Mladena Krstajića na čelo kluba i angažmanom čelnih ljudi Bijeljine, Radnik biti u maloj prednosti.

Trener Bijeljinaca Slavko Petrović izjavio je za "EuroBlic" da je zadovoljan urađenim tokom zimskih priprema.

"Niko ne može da se 'vadi' protiv Sarajeva ili Širokog Brijega, ali onaj ko u direktnim duelima za opstanak osvoji najviše bodova taj će opstati u eliti. Svi su se značajno pojačali, sad je pitanje uigranost. Ja sam zadovoljan onim što smo uradili tokom priprema", rekao je Petrović, čiji će izabranici na startu dočekati jesenjeg šampiona Široki Brijeg.

Njihov komšijski rival iz Velike Obarske biće gost banjalučkog Borca, dok će Drina u Zvorniku biti domaćin Veležu.

Trener Mladosti Slavoljub Bubanja u izjavi za "Sportski žurnal" izrazio je nadu da njegov tim u Banjaluci može da izbori remi.

"Vjerujem da će igrači, iako ne previše uigrani, dati maksimalan doprinos da se iz Banjaluke vratimo neporaženi. Imamo kvalitetan sastav koji će učiniti sve što može da se domogne luke spasa jer nam je cilj da i naredne sezone igramo u društvu najboljih. To klupska uprava i Bijeljina zaslužuju", rekao je Bubanja.

Kad je riječ o opstanku ipak će najzamimljivije biti u sudaru Slobode i Travnika, direktnih konkurenata za put u Prvu ligu Federacije BiH.

PAROVI 16. KOLA PREMIJER LIGE BiH
Subota, 28. februar (14.30 h)
Drina - Velež, Zvijezda - Sarajevo, Sloboda - Travnik, Vitez - Čelik, Zrinjski - Slavija, Radnik - Široki, Brijeg Borac - Mladost (17.30 h).
U nedjelju, 1. marta (14.30 h)Željezničar - Olimpik

TABELA
Široki Brijeg 34, Sarajevo 32, Zrinjski 31, Željezničar 30, Olimpik 28. Borac 27, Velež 23, Slavija 19, Travnik 15, Čelik 14, Vitez 14, Drina 14, Zvijezda 13, Sloboda 12, Radnik 10, Mladost 9.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

27.02.2015 11:17

Ma koga to zanima.

ODGOVORITE
Name

dragi

27.02.2015 13:33

Sta drugo preostaje raji nego gledati ganjanje oko lopte