Анализа: Хронологија напада на фудбалере у Србији!

Претња пиштољем фудбалеру Новог Пазара Жарку Удовичићу последњи је у низу и најрадикалнији поступак навијача у Србији према фудбалерима. Подсетите се свих обесних поступака хулигана.

Фудбал 27.02.2015 | 14:00
Анализа: Хронологија напада на фудбалере у Србији!

Цела фудбалска Србија згрожена је најновијим актом насиља навијача или "навијача" према фудбалерима.

Група хулигана који себе зове навијачима Новог Пазара ушла је у свлачионицу после тренинга и претила пиштољем фудбалеру тог клуба Жарку Удовичићу због промашеног пенала против Рада. Управа Новог Пазара сноси велику одговорност за овај језиви поступак, јер је допустила хулиганима да се без проблема шета по клубу и заводи неку свој ред и правду.

Ово је последњи у низу, нажалост, и најрадикалнији, обесних поступака "навијача" или боље рећи хулигана према онима које наводно подржавају и бодре.

Подсетимо се сви заједно:

19. октобар 2006. године (није фудбалер, али јесте спортиста) - У улазу зграде у којој живи Милан Гуровић (некадашњи кошаркаш Партизана, потом Црвене звезде) биле су написане претеће и увредљиве поруке упућене њему и члановима његове породице.

7. март 2008. године - Група навијача чачанског Борца вређала је на расној основи играча свог клуба Соломона Опакуа на утакмици против Бежаније, а после утакмице су га претукли. Четворица навијача Борца потом су осуђена на укупно четири године затвора.

27. август 2008. године- На тренингу фудбалера Црвене звезде, уочи реванш меча против кипарског Апоела догодио се инцидент, када је навијач црвено-белих лупио шамар Огњену Короману!

12. октобар 2010. године - Један од вођа навијача Црвене звезде Иван Богданов изрежирао је прекид утакмице Италија - Србија у Ђенови у квалификацијама за Европско првенство 2012. године. Србија је тада кажњена, а Богданов и његова екипа претили су фудбалерима Србије у аутобусу, прецизније голману Владимиру Стојковићу због тога што је прешао у Партизан. Богданов је потом признао да је цео план за прекид меча био уперен против Фудбалског савеза Србије.

18. новембар 2012. године - Тадашњи тренер Партизана Владимир Вермезовић добио је претње од навијача Црвене звезде. Улаз у зграду у којој живи Вермезовић била је ижврљана порукама мржње, попут: "Говно и пи*** гробарска, марш са Сењака".

29. април 2013. године - Навијачи шабачке Мачве на морбидан начин поручили су фудбалерима и руководству да морају да изборе пласман у Прву лигу Србије - насред терена ископали су гроб и поставили крст!

11. март 2013. године - Један од "навијача" црно-белих ударио је младог фудбалера Лазара Марковића после неуспеха шампиона у утакмици са ужичком Слободом. Као по обичају играчи црно-белих су отишли подно југа да би се захвалили навијачима за подршку, али тамо их где је дочекало неколико најмилитантнијих. Један од Гробара је лупио шамар Марковићу.

6. август 2013. године - После меча против Лудогореца, вођа навијача Партизана МИлош Радисављевић "Кими" скинуо је капитенску траку са руке Марку Шћеповићу, тадашњем нападачу црно-белих. Тадашња управа Партизана пробала је да све заташка, да гурне све под тепих, организујући, брже-боље, конференцију за штампу, на коју је "довучен" Шћеповић како би се пред камерама помирио са вођом навијача.

15. октобар 2013. године - Играчи Црвене звезде су у шоку. Непознати нападачи су поразбијали прозоре на 14 аутомобила фудбалера Црвене звезде и у сваки од аутомобила убацили по паковање шампона! Овом чину претходило је заједничко саопштење тадашње генерације тима Звезде у којем су изразили незадовољство стањем и немаштином у клубу, а поменули су и да немају шампоне у свлачионицама.

3. децембар 2014. године - Навијачи крагујевачког Радничког претили фудбалерима тима за који (наводно) навијају да ће их избости ножевима ако не прекину штрајк!

29. децембар 2014. године - Суспендовани фудбалер Црвене звезде Никола МИјаиловићизјавио да је "добиоп претње смрћу" од сина челника клуба Звездана Терзића.

23. фебруар 2015. године - Група навијача Новог Пазара упала је у свлачионицу клуба после тренинга и претила пиштољем фудбалеру Жарку Удовичићу због промашеног пенала против Рада на Бањици. Удовичић је медијима рекао да се "жив више неће вратити у Нови Пазар".

Ако све ово није довољно свим надлежним институцијама у српском фудбалу, а поготово у држави, да коначно нешто предузму, не знамо шта је!

Коментари / 0

Оставите коментар