Analiza: Hronologija napada na fudbalere u Srbiji!

Pretnja pištoljem fudbaleru Novog Pazara Žarku Udovičiću poslednji je u nizu i najradikalniji postupak navijača u Srbiji prema fudbalerima. Podsetite se svih obesnih postupaka huligana.

Fudbal 27.02.2015 | 14:00
Analiza: Hronologija napada na fudbalere u Srbiji!

Cela fudbalska Srbija zgrožena je najnovijim aktom nasilja navijača ili "navijača" prema fudbalerima.

Grupa huligana koji sebe zove navijačima Novog Pazara ušla je u svlačionicu posle treninga i pretila pištoljem fudbaleru tog kluba Žarku Udovičiću zbog promašenog penala protiv Rada. Uprava Novog Pazara snosi veliku odgovornost za ovaj jezivi postupak, jer je dopustila huliganima da se bez problema šeta po klubu i zavodi neku svoj red i pravdu.

Ovo je poslednji u nizu, nažalost, i najradikalniji, obesnih postupaka "navijača" ili bolje reći huligana prema onima koje navodno podržavaju i bodre.

Podsetimo se svi zajedno:

19. oktobar 2006. godine (nije fudbaler, ali jeste sportista) - U ulazu zgrade u kojoj živi Milan Gurović (nekadašnji košarkaš Partizana, potom Crvene zvezde) bile su napisane preteće i uvredljive poruke upućene njemu i članovima njegove porodice.

7. mart 2008. godine - Grupa navijača čačanskog Borca vređala je na rasnoj osnovi igrača svog kluba Solomona Opakua na utakmici protiv Bežanije, a posle utakmice su ga pretukli. Četvorica navijača Borca potom su osuđena na ukupno četiri godine zatvora.

27. avgust 2008. godine- Na treningu fudbalera Crvene zvezde, uoči revanš meča protiv kiparskog Apoela dogodio se incident, kada je navijač crveno-belih lupio šamar Ognjenu Koromanu!

12. oktobar 2010. godine - Jedan od vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov izrežirao je prekid utakmice Italija - Srbija u Đenovi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Srbija je tada kažnjena, a Bogdanov i njegova ekipa pretili su fudbalerima Srbije u autobusu, preciznije golmanu Vladimiru Stojkoviću zbog toga što je prešao u Partizan. Bogdanov je potom priznao da je ceo plan za prekid meča bio uperen protiv Fudbalskog saveza Srbije.

18. novembar 2012. godine - Tadašnji trener Partizana Vladimir Vermezović dobio je pretnje od navijača Crvene zvezde. Ulaz u zgradu u kojoj živi Vermezović bila je ižvrljana porukama mržnje, poput: "Govno i pi*** grobarska, marš sa Senjaka".

29. april 2013. godine - Navijači šabačke Mačve na morbidan način poručili su fudbalerima i rukovodstvu da moraju da izbore plasman u Prvu ligu Srbije - nasred terena iskopali su grob i postavili krst!

11. mart 2013. godine - Jedan od "navijača" crno-belih udario je mladog fudbalera Lazara Markovića posle neuspeha šampiona u utakmici sa užičkom Slobodom. Kao po običaju igrači crno-belih su otišli podno juga da bi se zahvalili navijačima za podršku, ali tamo ih gde je dočekalo nekoliko najmilitantnijih. Jedan od Grobara je lupio šamar Markoviću.

6. avgust 2013. godine - Posle meča protiv Ludogoreca, vođa navijača Partizana MIloš Radisavljević "Kimi" skinuo je kapitensku traku sa ruke Marku Šćepoviću, tadašnjem napadaču crno-belih. Tadašnja uprava Partizana probala je da sve zataška, da gurne sve pod tepih, organizujući, brže-bolje, konferenciju za štampu, na koju je "dovučen" Šćepović kako bi se pred kamerama pomirio sa vođom navijača.

15. oktobar 2013. godine - Igrači Crvene zvezde su u šoku. Nepoznati napadači su porazbijali prozore na 14 automobila fudbalera Crvene zvezde i u svaki od automobila ubacili po pakovanje šampona! Ovom činu prethodilo je zajedničko saopštenje tadašnje generacije tima Zvezde u kojem su izrazili nezadovoljstvo stanjem i nemaštinom u klubu, a pomenuli su i da nemaju šampone u svlačionicama.

3. decembar 2014. godine - Navijači kragujevačkog Radničkog pretili fudbalerima tima za koji (navodno) navijaju da će ih izbosti noževima ako ne prekinu štrajk!

29. decembar 2014. godine - Suspendovani fudbaler Crvene zvezde Nikola MIjailovićizjavio da je "dobiop pretnje smrću" od sina čelnika kluba Zvezdana Terzića.

23. februar 2015. godine - Grupa navijača Novog Pazara upala je u svlačionicu kluba posle treninga i pretila pištoljem fudbaleru Žarku Udovičiću zbog promašenog penala protiv Rada na Banjici. Udovičić je medijima rekao da se "živ više neće vratiti u Novi Pazar".

Ako sve ovo nije dovoljno svim nadležnim institucijama u srpskom fudbalu, a pogotovo u državi, da konačno nešto preduzmu, ne znamo šta je!

Komentari / 0

Ostavite komentar