Парма продаје и клупе и ормариће и...!

Италијанска Парма налази се пред банкортом, избачена је из Серије А, а челници и играчи 'Млекаџија' чине све како би се избегао најгори сценарио.

Фудбал 27.02.2015 | 09:20
Парма продаје и клупе и ормариће и...!

Уколико успеју да колико-толико нормализују стање у клубу постоји могућност да ипак заврше текућу сезону, у којој после 23. кола заузимају последње место са само 10 бодова.

Прошлог викенда меч против Удинезеа отказан је због немогућности Парме да плати редаре и полицијске снаге, а запослени у клубу и играчи нису примили новац већ седам месеци.

Двоструки освајачи УЕФА купа продати су два пута у само месец дана за један евро, а играчи упркос тешкој ситуацији показују да им је Парма испред свега.

Капитен екипе Алесандро Лукарели најавио је борбу за клуб који не жели да напусти ни у случају да буде у аматерском рангу, истакавши да је Парма 'остављена да умре'. Такође, играчи су рекли да ће на недељни меч против Ђеное у Ђенови путовати у сопстевном аранжману, како би додатно помогли клубу, али очигледно ни да то није довољно.

Председник Парме Ђампјетро Маненти покушава на све начине да обезбеди новац како би клуб успео да се избори са дугом од 100 милиона евра, а последњи у низу очајничких потеза је распродаја основне имовине клуба.

Тако ће се на аукцији, која је заказана за пети март, наћи ормарићи из свлачионица и клупе, а почетка цена за сваки предмет је 2.000 евра.

"Наредна утакмица биће одиграна по плану, а онда ћемо видети када можемо да одиграмо одложену утакмицу са Удинезеом. Видећемо како ће се све завршити", рекао је Маненти.

За сада није познато каква би коначна судбина клуба могла да буде...

Коментари / 0

Оставите коментар