Parma prodaje i klupe i ormariće i...!

Italijanska Parma nalazi se pred bankortom, izbačena je iz Serije A, a čelnici i igrači 'Mlekadžija' čine sve kako bi se izbegao najgori scenario.

Fudbal 27.02.2015 | 09:20
Parma prodaje i klupe i ormariće i...!

Ukoliko uspeju da koliko-toliko normalizuju stanje u klubu postoji mogućnost da ipak završe tekuću sezonu, u kojoj posle 23. kola zauzimaju poslednje mesto sa samo 10 bodova.

Prošlog vikenda meč protiv Udinezea otkazan je zbog nemogućnosti Parme da plati redare i policijske snage, a zaposleni u klubu i igrači nisu primili novac već sedam meseci.

Dvostruki osvajači UEFA kupa prodati su dva puta u samo mesec dana za jedan evro, a igrači uprkos teškoj situaciji pokazuju da im je Parma ispred svega.

Kapiten ekipe Alesandro Lukareli najavio je borbu za klub koji ne želi da napusti ni u slučaju da bude u amaterskom rangu, istakavši da je Parma 'ostavljena da umre'. Takođe, igrači su rekli da će na nedeljni meč protiv Đenoe u Đenovi putovati u sopstevnom aranžmanu, kako bi dodatno pomogli klubu, ali očigledno ni da to nije dovoljno.

Predsednik Parme Đampjetro Manenti pokušava na sve načine da obezbedi novac kako bi klub uspeo da se izbori sa dugom od 100 miliona evra, a poslednji u nizu očajničkih poteza je rasprodaja osnovne imovine kluba.

Tako će se na aukciji, koja je zakazana za peti mart, naći ormarići iz svlačionica i klupe, a početka cena za svaki predmet je 2.000 evra.

"Naredna utakmica biće odigrana po planu, a onda ćemo videti kada možemo da odigramo odloženu utakmicu sa Udinezeom. Videćemo kako će se sve završiti", rekao je Manenti.

Za sada nije poznato kakva bi konačna sudbina kluba mogla da bude...

Komentari / 0

Ostavite komentar