ЛШ, рекације на синоћне мечеве

Мендажер Арсенала задржао је дозу оптимизма упркос очајном резултату пред пут у Монте Карло. Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне изјавио је да његова екипа није искористила шансе против Бајера из Леверкузена.

Фудбал 26.02.2015 | 15:40
ЛШ, рекације на синоћне мечеве

Фудбалери Арсенала и њихов легендарни мендажер Арсен Венгер налазе се на прагу пете узастопне елиминације у осмини финала Лиге шампиона, првој елиминационој рунди после завршетка групне фазе такмичења.

После Барселоне, Милана и два пута узастопно Бајерн Минхена, на корак да Венгера пошаљу у сада већ хроничну борбу за четврто место у Премијер лиги, што некако увек спаси сезону на "Емирејтсу", је и скромни Монако.

Скромни на папиру, не на терену.

Ове вечери у Лондону, "кнежеви" су очитали фудбалску лекцију славном ривалу и довели га у ситуацију да у реваншу мора да постигне бар три гола за пролаз даље. Ни 0:2, после ових 1:3, неће бити довољно Арсеналу. Мада, како је тим изгледао пред својим навијачима, тешко је очекивати да ће бити у ситуацији да истог ривала тако сурово надигра у гостима.

После свега, иако су се на крају утакмице зачули звиждуци, менаџер Венгер задржао је дозу оптимизма, али је свестан да је онај гол Карасоа у 94. минуту направио огромну разлику.

"Трећи гол учинио је да ионако тежак задатак буде екстремно тежак за нас у реваншу. Било је очигледно да смо изгубили живце и постали нерационални на терену. Срце је обузело главу и то тако не може. Ментално нисмо били довољно оштри и јаки да бисмо ушли у ову утакмицу како треба, а то нам се вратило", рекао је Венгер, који се руку на срце надавао оваквих изјава претходних година.

Већ четврту сезону заредом наслућује се исход Арсеналовог двомеча већ после прве утакмице осмине финала. Милан је пре три године добио први меч 4:0 на "Сан Сиру", а потом Бајерн два пута побеђивао на "Емирејтсу" резултатима 1:3 и 0:2, после чега су реванши били мање-више формалност.

"У првих 20 минута могли смо да преломимо утакмицу у нашу корист, али је Монако остао чврст психички. Ми смо своје шансе промашили, а погледајте само број прилика које смо створили вечерас. На овом нивоу такмичења, не можете то себи да дозволите".

Пред пут у Монте Карло, одакле је давне 1994. године као шампион Француске отишао у Нагоју, а две године касније стигао у Лондон, Венгер је рекао...

"Надам се да се моји играчи неће предати, да им неће бити свеједно, али очигледно је да је све могуће када нисте наопштрени како треба. Фудбал се не игра на папиру, све зависи од твог наступа и пожртвовања. Ове вечери Монако је показао што може, ми нисмо".

Први пут у каријери, Оливије Жиру упутио је шест шутева ка голу на утакмици Лиге шампиона. Свих шест промашило је мету.

"Жиру је имао лоше вече и промашио је 'чисте' шансе. Изгледа као да ово није био један од његових најбољих дана", прокоментарисао је Венгер игру земљака.

"Имамо јако мале шансе за пролаз, али док оне постоје, без обзира колике су, ми ћемо се борити. Припремићемо се добро за другу утакмицу. Изазов је огроман, а све због тог трећег гола".

Венгер никада не одустаје. А, челници клуба?

Димитар Бербатов пресрећан је због победе Монака у Лондону, сматра да је заслужена, али да још није готов дуел са Арсеналом.

Монако је изненадио "тобџије" на Емиратима и фантастичном игром, пре свега контранападима, славио са 3:1 у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

"Били смо уверени у своје способности и искрено заслужили смо победу. Искористили смо наше шансе, ово је велика победа за нас. Није још готово, Арсенал је одличан тим", рекао је Бербатов.

Монако је током целог меча претио домаћину који је тешко стизао до гол шансе против француског тима.

"Данас смо вероватно ми више желели победу него они. Борили смо се на целом терену, добили изазове и постизали голове. Тим као што је Арсенл не сме дозволити себи да нас потцени, ако јесу, онда је то њихов проблем", додао је Бербатов.

Везни играч Монака Жофри Кондогбија није изненађен високом победом над Арсеналом у Лондону.

"Ми нисмо изненађени. Знамо наш капацитет. Знали смо да морамо бити на 200% да бисмо створили шансе. Добро смо се спремили за утакмицу. Знали смо да ово можемо иако смо имали мале шансе", рекао је Кондогбија.

Реванш је за две недеље на стадиону Луј ИИ у Монаку.

Атлетико је у Леверкузену поражен 1:0, у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона.

“Обе екипе имале су чисте шансе, они су своје искористили, а ми нисмо. Резултат је могао да буде и лошији по нас”, рекао је Симеоне.

Капитен Атлетика Габи навео је да је противничка екипа играла одличан пресинг.

“Била је ово тешка утакмица. Они су били спремни за то и често су нас притискали. Више су желели победу и због тога су нас савладали. Залужили су тријумф, у реваншу ће бити тешко, али сам убеђен да можемо да прођемо”, додао је Габи.

Турчин Хакан Чаланолу донео је победу Бајеру над Атлетиком у осмини финала Лиге шампиона, а истиче да је тако тим доказао своју снагу.

Леверкузен је голом Чаланолуа пола сата пре краја меча са вицешампионом Европе стекао гол предности пред реванш у Мадриду.

"Доказали смо нашу снагу. Одлично се слажем са Каримом Беларабијем, а он је послао сјајну лопту коју сам ја успео да убацим у гол. Знамо колико је Атлетико јак код куће, али ако будемо играли као данас, бићемо у доброј позицији за пролазак", рекао је Турчин.

Реванш меч осмине финала Лиге шампиона између Атлетико Мадрида и Бајера играће се 17. марта на Висенте Калдерону.

Коментари / 0

Оставите коментар