LŠ, rekacije na sinoćne mečeve

Mendažer Arsenala zadržao je dozu optimizma uprkos očajnom rezultatu pred put u Monte Karlo. Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone izjavio je da njegova ekipa nije iskoristila šanse protiv Bajera iz Leverkuzena.

Fudbal 26.02.2015 | 15:40
LŠ, rekacije na sinoćne mečeve

Fudbaleri Arsenala i njihov legendarni mendažer Arsen Venger nalaze se na pragu pete uzastopne eliminacije u osmini finala Lige šampiona, prvoj eliminacionoj rundi posle završetka grupne faze takmičenja.

Posle Barselone, Milana i dva puta uzastopno Bajern Minhena, na korak da Vengera pošalju u sada već hroničnu borbu za četvrto mesto u Premijer ligi, što nekako uvek spasi sezonu na "Emirejtsu", je i skromni Monako.

Skromni na papiru, ne na terenu.

Ove večeri u Londonu, "kneževi" su očitali fudbalsku lekciju slavnom rivalu i doveli ga u situaciju da u revanšu mora da postigne bar tri gola za prolaz dalje. Ni 0:2, posle ovih 1:3, neće biti dovoljno Arsenalu. Mada, kako je tim izgledao pred svojim navijačima, teško je očekivati da će biti u situaciji da istog rivala tako surovo nadigra u gostima.

Posle svega, iako su se na kraju utakmice začuli zvižduci, menadžer Venger zadržao je dozu optimizma, ali je svestan da je onaj gol Karasoa u 94. minutu napravio ogromnu razliku.

"Treći gol učinio je da ionako težak zadatak bude ekstremno težak za nas u revanšu. Bilo je očigledno da smo izgubili živce i postali neracionalni na terenu. Srce je obuzelo glavu i to tako ne može. Mentalno nismo bili dovoljno oštri i jaki da bismo ušli u ovu utakmicu kako treba, a to nam se vratilo", rekao je Venger, koji se ruku na srce nadavao ovakvih izjava prethodnih godina.

Već četvrtu sezonu zaredom naslućuje se ishod Arsenalovog dvomeča već posle prve utakmice osmine finala. Milan je pre tri godine dobio prvi meč 4:0 na "San Siru", a potom Bajern dva puta pobeđivao na "Emirejtsu" rezultatima 1:3 i 0:2, posle čega su revanši bili manje-više formalnost.

"U prvih 20 minuta mogli smo da prelomimo utakmicu u našu korist, ali je Monako ostao čvrst psihički. Mi smo svoje šanse promašili, a pogledajte samo broj prilika koje smo stvorili večeras. Na ovom nivou takmičenja, ne možete to sebi da dozvolite".

Pred put u Monte Karlo, odakle je davne 1994. godine kao šampion Francuske otišao u Nagoju, a dve godine kasnije stigao u London, Venger je rekao...

"Nadam se da se moji igrači neće predati, da im neće biti svejedno, ali očigledno je da je sve moguće kada niste naopštreni kako treba. Fudbal se ne igra na papiru, sve zavisi od tvog nastupa i požrtvovanja. Ove večeri Monako je pokazao što može, mi nismo".

Prvi put u karijeri, Olivije Žiru uputio je šest šuteva ka golu na utakmici Lige šampiona. Svih šest promašilo je metu.

"Žiru je imao loše veče i promašio je 'čiste' šanse. Izgleda kao da ovo nije bio jedan od njegovih najboljih dana", prokomentarisao je Venger igru zemljaka.

"Imamo jako male šanse za prolaz, ali dok one postoje, bez obzira kolike su, mi ćemo se boriti. Pripremićemo se dobro za drugu utakmicu. Izazov je ogroman, a sve zbog tog trećeg gola".

Venger nikada ne odustaje. A, čelnici kluba?

Dimitar Berbatov presrećan je zbog pobede Monaka u Londonu, smatra da je zaslužena, ali da još nije gotov duel sa Arsenalom.

Monako je iznenadio "tobdžije" na Emiratima i fantastičnom igrom, pre svega kontranapadima, slavio sa 3:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

"Bili smo uvereni u svoje sposobnosti i iskreno zaslužili smo pobedu. Iskoristili smo naše šanse, ovo je velika pobeda za nas. Nije još gotovo, Arsenal je odličan tim", rekao je Berbatov.

Monako je tokom celog meča pretio domaćinu koji je teško stizao do gol šanse protiv francuskog tima.

"Danas smo verovatno mi više želeli pobedu nego oni. Borili smo se na celom terenu, dobili izazove i postizali golove. Tim kao što je Arsenl ne sme dozvoliti sebi da nas potceni, ako jesu, onda je to njihov problem", dodao je Berbatov.

Vezni igrač Monaka Žofri Kondogbija nije iznenađen visokom pobedom nad Arsenalom u Londonu.

"Mi nismo iznenađeni. Znamo naš kapacitet. Znali smo da moramo biti na 200% da bismo stvorili šanse. Dobro smo se spremili za utakmicu. Znali smo da ovo možemo iako smo imali male šanse", rekao je Kondogbija.

Revanš je za dve nedelje na stadionu Luj II u Monaku.

Atletiko je u Leverkuzenu poražen 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

“Obe ekipe imale su čiste šanse, oni su svoje iskoristili, a mi nismo. Rezultat je mogao da bude i lošiji po nas”, rekao je Simeone.

Kapiten Atletika Gabi naveo je da je protivnička ekipa igrala odličan presing.

“Bila je ovo teška utakmica. Oni su bili spremni za to i često su nas pritiskali. Više su želeli pobedu i zbog toga su nas savladali. Zalužili su trijumf, u revanšu će biti teško, ali sam ubeđen da možemo da prođemo”, dodao je Gabi.

Turčin Hakan Čalanolu doneo je pobedu Bajeru nad Atletikom u osmini finala Lige šampiona, a ističe da je tako tim dokazao svoju snagu.

Leverkuzen je golom Čalanolua pola sata pre kraja meča sa vicešampionom Evrope stekao gol prednosti pred revanš u Madridu.

"Dokazali smo našu snagu. Odlično se slažem sa Karimom Belarabijem, a on je poslao sjajnu loptu koju sam ja uspeo da ubacim u gol. Znamo koliko je Atletiko jak kod kuće, ali ako budemo igrali kao danas, bićemo u dobroj poziciji za prolazak", rekao je Turčin.

Revanš meč osmine finala Lige šampiona između Atletiko Madrida i Bajera igraće se 17. marta na Visente Kalderonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar