Био штопер, а сад...градоначелник Лондона?!

Легендарни фудбалер Сол Кембел потврдио намеру да се кандидује за градоначелника Лондона.

Фудбал 27.02.2015 | 18:20
Био штопер, а сад...градоначелник Лондона?!

Некадашњи студ одбране Арсенала и енглеске репрезентације, 40-годишњи Сол Кембел жели да уђе у политику.

Он је енглеским медијима потврдио да има намеру да се кандидује за градоначелника Лондона 2016. године на листи "конзервативаца".

"Заинтересован сам за ту функцију, не кријем. Видећемо шта ће бити, треба ми потпуна подршка међу 'конзервативцима'", изјавио је некадашњи фудбалер Тотенхема и Арсенала.
Кембел је ушао у Конзервативну партију у децембру прошле године, а тада је било најава да би могао, када мало искуси политику изблиза, да буде кандидат на изборима али тек 2020. године.

Међутим, изгледа да су у партији проценили да би он могао да буде сасвим добар противкавдидат садашњем градоначелнику Лондона, контроверзном Борису Џонсону.

Прошле године, Кембел је изјавио да верује да има доста тога да понуди у политичком животу главног града Лондона и да ће, као црнац, имати подршку "црначких гласова".

Кембел је, иначе, рођен у Лондону, а родитељи су му са Јамајке. Играо је на три европска и светска првенства, а званично је други најмлађи капитен енглеске репрезентације у њеној историји, иза Бобија Мура.

Коментари / 0

Оставите коментар