Bio štoper, a sad...gradonačelnik Londona?!

Legendarni fudbaler Sol Kembel potvrdio nameru da se kandiduje za gradonačelnika Londona.

Fudbal 27.02.2015 | 18:20
Bio štoper, a sad...gradonačelnik Londona?!

Nekadašnji stud odbrane Arsenala i engleske reprezentacije, 40-godišnji Sol Kembel želi da uđe u politiku.

On je engleskim medijima potvrdio da ima nameru da se kandiduje za gradonačelnika Londona 2016. godine na listi "konzervativaca".

"Zainteresovan sam za tu funkciju, ne krijem. Videćemo šta će biti, treba mi potpuna podrška među 'konzervativcima'", izjavio je nekadašnji fudbaler Totenhema i Arsenala.
Kembel je ušao u Konzervativnu partiju u decembru prošle godine, a tada je bilo najava da bi mogao, kada malo iskusi politiku izbliza, da bude kandidat na izborima ali tek 2020. godine.

Međutim, izgleda da su u partiji procenili da bi on mogao da bude sasvim dobar protivkavdidat sadašnjem gradonačelniku Londona, kontroverznom Borisu Džonsonu.

Prošle godine, Kembel je izjavio da veruje da ima dosta toga da ponudi u političkom životu glavnog grada Londona i da će, kao crnac, imati podršku "crnačkih glasova".

Kembel je, inače, rođen u Londonu, a roditelji su mu sa Jamajke. Igrao je na tri evropska i svetska prvenstva, a zvanično je drugi najmlađi kapiten engleske reprezentacije u njenoj istoriji, iza Bobija Mura.

Komentari / 0

Ostavite komentar