Зимоњић опет мијења партнера!

Српски тенисер незадовољан сарадњом са Пакистанцем Ајсамом Ул-хак Курешијем најавио разлаз и већ пронашао новог партнера.

Тенис 28.02.2015 | 16:20
Зимоњић опет мијења партнера!

Ненад Зимоњић после раскида сарадње са Даниелом Нестором на крају прошле сезоне желео је да наступа са Микаелом Лодром, али је то било неизводљиво јер је Француз морао на неодложну операцију.
Као прелазно решење изабрао је Пакистанца Ајсама Ул-хак Курешија. Будући да није задовољан постигнутим резултатима, Зики је одлучио да поново пронађе новог партнера.

"Турнир у Дубаију је последњи на којем ћемо играти у тандему. Не иде нам и боље је да мењам сада, него да још губимо време", изјавио је за "Журнал" Зимоњић.

У 2015. српски и пакистански тенисер забележили су скромне резултате. На Аустралијан Опену остварили су две победе, у Дохи су поражени на старту такмичења, док су у Сиднеју и Ротердаму успели да прођу у друго коло. Сада у Дубаију уписали су тријумф у првом колу.

Најбољи дубл играч Србије већ је пронашао новог партнера.

"Договорио сам сарадњу са Пољаком Марћином Матковским. Никада нисмо играли заједно, али сам више пута играо против њега. Он и Мариуш Фирстенберг били су незгодни", открио је Зимоњић.

Матковски има 34 године и тренутно је 27. на АТП листи дублова. У каријери је освојио 16 титула, од којих чак 15 у пару са земљаком Фирстенбергом. Никада међутим није тријумфовао на гренд слем турниру, а у 2015. наступа са Швеђанином Робертом Линдштедом, бившим Зикијевим партнером.

Сарадња српског и пољског играча званично би требало да почне за две недеље.

"Почињемо на турниру у Индијан Велсу, који стартује 12. марта. Видећемо како ће ићи. Надам се да ће то бити успешна сарадња и да ћемо дуго наступати заједно", рекао је Зимоњић.

Коментари / 0

Оставите коментар