Zimonjić opet mijenja partnera!

Srpski teniser nezadovoljan saradnjom sa Pakistancem Ajsamom Ul-hak Kurešijem najavio razlaz i već pronašao novog partnera.

Tenis 28.02.2015 | 16:20
Zimonjić opet mijenja partnera!

Nenad Zimonjić posle raskida saradnje sa Danielom Nestorom na kraju prošle sezone želeo je da nastupa sa Mikaelom Lodrom, ali je to bilo neizvodljivo jer je Francuz morao na neodložnu operaciju.
Kao prelazno rešenje izabrao je Pakistanca Ajsama Ul-hak Kurešija. Budući da nije zadovoljan postignutim rezultatima, Ziki je odlučio da ponovo pronađe novog partnera.

"Turnir u Dubaiju je poslednji na kojem ćemo igrati u tandemu. Ne ide nam i bolje je da menjam sada, nego da još gubimo vreme", izjavio je za "Žurnal" Zimonjić.

U 2015. srpski i pakistanski teniser zabeležili su skromne rezultate. Na Australijan Openu ostvarili su dve pobede, u Dohi su poraženi na startu takmičenja, dok su u Sidneju i Roterdamu uspeli da prođu u drugo kolo. Sada u Dubaiju upisali su trijumf u prvom kolu.

Najbolji dubl igrač Srbije već je pronašao novog partnera.

"Dogovorio sam saradnju sa Poljakom Marćinom Matkovskim. Nikada nismo igrali zajedno, ali sam više puta igrao protiv njega. On i Mariuš Firstenberg bili su nezgodni", otkrio je Zimonjić.

Matkovski ima 34 godine i trenutno je 27. na ATP listi dublova. U karijeri je osvojio 16 titula, od kojih čak 15 u paru sa zemljakom Firstenbergom. Nikada međutim nije trijumfovao na grend slem turniru, a u 2015. nastupa sa Šveđaninom Robertom Lindštedom, bivšim Zikijevim partnerom.

Saradnja srpskog i poljskog igrača zvanično bi trebalo da počne za dve nedelje.

"Počinjemo na turniru u Indijan Velsu, koji startuje 12. marta. Videćemo kako će ići. Nadam se da će to biti uspešna saradnja i da ćemo dugo nastupati zajedno", rekao je Zimonjić.

Komentari / 0

Ostavite komentar