Ови тајни документи ће уздрмати свијет

Прошло је више од годину и по дана од када је Едвард Сноуден јавно објавио револуционарна поверљива безбедносна документа, а сада су се појавили нови тајни фајлови.

Свијет 26.02.2015 | 10:37
Ови тајни документи ће уздрмати свијет

Истражни тим “Ал Џазире” ускоро ће објавити “Шпијунске канале”, масовно прикупљана тајна обевештајна докумената од безбедносних агенција као што су британски МИ6, израелски Мосад и Агенције за државну безбедност Јужне Африке.

Документа покривају активности у периоду између 2006. и 2014. године, и ова сазнања објавиће у сарадњи са британским “Гардијаном“, листом који се првобитно удружио са Сноуденом у откривању тајних досијеа америчке Националне безбедносне агенције (НСА).

Издавачи обећавају “увид без преседана у операционе договоре тајног и снажно политизираног царства глобалне шпијунаже“.

Према “Ал Џазири”, ова документа обухватају “највеће обавештајно цурење информација још од Сноудена”. То је храбра изјава, али с обзиром на наводни обим фајлова, који ће бити објављени наредних дана, предвиђања ће се вероватно доказати и истинитим.

Ова документа се углавном фокусирају на “људску безбедност”, за разлику од Сноуденових која су се бавила “електронским сигналима безбедности”.

Према “Бизнис инсајдеру”, нека открића су о “израелској правој процени иранских нуклеарних способности”, “операцији МИ6 о регрутовању севернокорејског шпијуна” и “атентати чији су мета били лидери Афричке уније”.

Изгледа да је шпијунажа постала свакодневница у данашњем свету, а “Шпијунски канали” британског МИ6, израелског Мосада, руског ФСБ-а, јужноафричког ССА и аустралског АСИО-а ускоро ће бити пуштени у јавност!

Погледајте видео:

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

монализа

26.02.2015 09:44

Болесници су успоставили норме које ће уништити живот на овој планети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

28.02.2015 12:21

Да бас спијунски рат.

ОДГОВОРИТЕ