Ovi tajni dokumenti će uzdrmati svijet

Prošlo je više od godinu i po dana od kada je Edvard Snouden javno objavio revolucionarna poverljiva bezbednosna dokumenta, a sada su se pojavili novi tajni fajlovi.

Svijet 26.02.2015 | 10:37
Ovi tajni dokumenti će uzdrmati svijet

Istražni tim “Al Džazire” uskoro će objaviti “Špijunske kanale”, masovno prikupljana tajna obeveštajna dokumenata od bezbednosnih agencija kao što su britanski MI6, izraelski Mosad i Agencije za državnu bezbednost Južne Afrike.

Dokumenta pokrivaju aktivnosti u periodu između 2006. i 2014. godine, i ova saznanja objaviće u saradnji sa britanskim “Gardijanom“, listom koji se prvobitno udružio sa Snoudenom u otkrivanju tajnih dosijea američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA).

Izdavači obećavaju “uvid bez presedana u operacione dogovore tajnog i snažno politiziranog carstva globalne špijunaže“.

Prema “Al Džaziri”, ova dokumenta obuhvataju “najveće obaveštajno curenje informacija još od Snoudena”. To je hrabra izjava, ali s obzirom na navodni obim fajlova, koji će biti objavljeni narednih dana, predviđanja će se verovatno dokazati i istinitim.

Ova dokumenta se uglavnom fokusiraju na “ljudsku bezbednost”, za razliku od Snoudenovih koja su se bavila “elektronskim signalima bezbednosti”.

Prema “Biznis insajderu”, neka otkrića su o “izraelskoj pravoj proceni iranskih nuklearnih sposobnosti”, “operaciji MI6 o regrutovanju severnokorejskog špijuna” i “atentati čiji su meta bili lideri Afričke unije”.

Izgleda da je špijunaža postala svakodnevnica u današnjem svetu, a “Špijunski kanali” britanskog MI6, izraelskog Mosada, ruskog FSB-a, južnoafričkog SSA i australskog ASIO-a uskoro će biti pušteni u javnost!

Pogledajte video:

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

monaliza

26.02.2015 09:44

Bolesnici su uspostavili norme koje će uništiti život na ovoj planeti.

ODGOVORITE
Name

Да

28.02.2015 12:21

Da bas spijunski rat.

ODGOVORITE