ЛШ: Још веће изненађење је тријумф Монака у Лондону!

Шок на Емирејтсу у првом мечу осмине финала Лиге шампиона! У шест мечева групне фазе Лиге шампиона Монако је постигао свега четири гола, а већ у првом дуелу осмине финала против Арсенала, и то у гостима, чак три! 

Фудбал 25.02.2015 | 23:30
ЛШ: Још веће изненађење је тријумф Монака у Лондону!

Арсенал – Монако 1:3 (0:1)!

"Кнежеви" су, очекивано, дошли у Лондон дефанзивно настројени, али су умели да казне грешке ривала, што се не може рећи за "тобџије" које су се прописно испромашивале. Пре свих, Оливије Жиру…

Водећи погодак у многоме је дао "ветар у леђа" играчима Монака, пошто је постигнут у тренуцима боље игре Арсенала и то у финишу полувремена.

Жефри Кондогбија је снажно шутирао, а лопта на путу ка голу закачила Пера Мертезакера и преварила Давида Оспину.

На 2:0 повисио је бугарски ветеран Димитар Бербатов недуго по повратку са одмора. У 53. минуту прецизним ударцем завршио је контранапад свог тима и утишао све домаће навијаче који су му звиждали на сваки контакт са лоптом због чињенице да је претходно играо за Тотенхем и Манчестер јунајтед.

После дуплиране предности гости су заиграли много сигурније и наставили да стрпљиво чекају нови поклон ривала. Пошто је Оливије Жиру имао серију промашаја, Венгер је морао да га мења, али ни Волкот није био много опаснији... Тек у финишу меча Алекс Окслејд-Чемберлејн успео је сјајним ударцем са ивице казненог да затресе мрежу и учини пораз колико-толико прихватљивим.

Да, ипак, не буде тако по Арсенал, побринуо се Белгијанац Јаник Фереира-Караско, који је по други пут за пар минута као брзи воз истрчао контранапад свог тима и, од стативе, лопту послао у мрежу за великих 3:1 уочи реванша у Монте Карлу, 17. марта.

Да би Арсенал успео да избегне пету узастопну елиминацију у осмини финала Лиге шампиона потребно је чудо. Видећемо да ли га Арсен Венгер има у својим тактичким замислима, али како је изгледало ове среде увече на тернеу, Француз је био потпуно надмудрен од португалског колеге Леонарда Жардима.

Арсенал је четири пута узастопно елиминисан из осмине финала Лиге шампиона, а на путу је да му се то догоди и пети пут. Занимљиво, у већини тих дуела расплет се наслућивао већ после првог меча:

Милан - Арсенал 4:0
Арсенал - Бајерн 1:3
Арсенал - Бајерн 0:2
Арсенал - Монако 1:3

Против Барселоне је 2011. било 2:1 за "тобџије" у првој утакмици, а 3:1 за Барсу у реваншу на Камп Ноу.

Коментари / 0

Оставите коментар