LŠ: Još veće iznenađenje je trijumf Monaka u Londonu!

Šok na Emirejtsu u prvom meču osmine finala Lige šampiona! U šest mečeva grupne faze Lige šampiona Monako je postigao svega četiri gola, a već u prvom duelu osmine finala protiv Arsenala, i to u gostima, čak tri! 

Fudbal 25.02.2015 | 23:30
LŠ: Još veće iznenađenje je trijumf Monaka u Londonu!

Arsenal – Monako 1:3 (0:1)!

"Kneževi" su, očekivano, došli u London defanzivno nastrojeni, ali su umeli da kazne greške rivala, što se ne može reći za "tobdžije" koje su se propisno ispromašivale. Pre svih, Olivije Žiru…

Vodeći pogodak u mnogome je dao "vetar u leđa" igračima Monaka, pošto je postignut u trenucima bolje igre Arsenala i to u finišu poluvremena.

Žefri Kondogbija je snažno šutirao, a lopta na putu ka golu zakačila Pera Mertezakera i prevarila Davida Ospinu.

Na 2:0 povisio je bugarski veteran Dimitar Berbatov nedugo po povratku sa odmora. U 53. minutu preciznim udarcem završio je kontranapad svog tima i utišao sve domaće navijače koji su mu zviždali na svaki kontakt sa loptom zbog činjenice da je prethodno igrao za Totenhem i Mančester junajted.

Posle duplirane prednosti gosti su zaigrali mnogo sigurnije i nastavili da strpljivo čekaju novi poklon rivala. Pošto je Olivije Žiru imao seriju promašaja, Venger je morao da ga menja, ali ni Volkot nije bio mnogo opasniji... Tek u finišu meča Aleks Okslejd-Čemberlejn uspeo je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog da zatrese mrežu i učini poraz koliko-toliko prihvatljivim.

Da, ipak, ne bude tako po Arsenal, pobrinuo se Belgijanac Janik Fereira-Karasko, koji je po drugi put za par minuta kao brzi voz istrčao kontranapad svog tima i, od stative, loptu poslao u mrežu za velikih 3:1 uoči revanša u Monte Karlu, 17. marta.

Da bi Arsenal uspeo da izbegne petu uzastopnu eliminaciju u osmini finala Lige šampiona potrebno je čudo. Videćemo da li ga Arsen Venger ima u svojim taktičkim zamislima, ali kako je izgledalo ove srede uveče na terneu, Francuz je bio potpuno nadmudren od portugalskog kolege Leonarda Žardima.

Arsenal je četiri puta uzastopno eliminisan iz osmine finala Lige šampiona, a na putu je da mu se to dogodi i peti put. Zanimljivo, u većini tih duela rasplet se naslućivao već posle prvog meča:

Milan - Arsenal 4:0
Arsenal - Bajern 1:3
Arsenal - Bajern 0:2
Arsenal - Monako 1:3

Protiv Barselone je 2011. bilo 2:1 za "tobdžije" u prvoj utakmici, a 3:1 za Barsu u revanšu na Kamp Nou.

Komentari / 0

Ostavite komentar