ФС БиХ: Ма, ко то тамо пијуцка?!

Комитет за безбједност ФС БиХ: Жељо продао више улазница за дерби, продаван алкохол на стадионима у Тузли и Мостару.

Фудбал 26.02.2015 | 16:20
ФС БиХ: Ма, ко то тамо пијуцка?!

Комитет за безбједност Фудбалског савеза Босне и Херцеговине (ФС БиХ) данас је одржао састанке са официрима за безбједност и официрима за везу са навијачима и директорима клубова Премијер лиге БиХ уочи наставка сезоне предстојећег викенда.

На данашњим семинарима представницима клубова указано је на грешке у организацији утакмица из јесењег дијела шампионата. Највеће пропусте у досадашњем току шампионата направили су челници Жељезничара који су продали више улазница од стварног капацитета стадиона "Грбавица" у вјечитом бх. дербију са Сарајевом у којем се десило низ инцидената на трибинама.

Исто тако, Управа Жеље није одрадила добар посао око постављања заштитара и полиције на сјеверној трибини. Како би убудуће били спријечени наведени пропусти данас је одлучено да у организацију утакмица високог ризика клубови морају укључити представнике Комитета за безбједност ФС БиХ, који требају присуствовати и свим састанцима прије мечева, што није био случај прије одигравања највећег дербија у првом дијелу сезоне Премијер лиге БиХ.

Посебно упозорење упућено је и ФК Слобода, као и ХШК Зрињски, на чијим стадионима су продавали алкохол за вријеме првенствених утакмица у просторијама стадиона, што је стриктно забрањено према правилима ФИФА, УЕФА, али и ФС БиХ. Ипак, закључено је и да је сигурносна ситуација на бх. стадионима побољшана.

"Генерално ситуација је боља него раније. Боља је била и него смо предвиђали пред сезону с обзиром да су у октобру одржани Општи избори у БиХ, гдје смо сумњали да би могло бити вјештачко политички изазваних немира којих није било. Намјерно кажем ситуација је боља од очекиване, али нећу рећи и да је добра“, рекао је Адис Хајловац, предсједник Комитета за безбједост стадиона ФС БиХ, који је истакао да и даље у Премијер лиги БиХ највећи проблем остаје пиротехника коју користе многе навијачке групе:

"Представницима клубова и данас смо указали на проблем пиротехнике и сугерисали им да се одлучније морају борити с тиме. Морају имати пуно искренији приступ том проблему. Оно што је сигурно је да ФС БиХ неће толерисати употребу пиротехничких средстава у наставку сезоне“.

Хајловац је казао и да је успостављена и боља сарадња службених лица на утакмицама бх. друштва најбољих, као и да је све мање пропуста у евиденцији "недозвољеног понашања на стадионима".

У организацији утакмица високог ризика из првог дијела сезоне на данашњим састанцима посебно је похваљена сарадња управа НК Широки Бријег и ФК Сарајево, захваљујући којој није било ни мањих проблема и сукоба међу навијачима споменутих клубова.

Дијелу данашњих састанака у циљу што боље припреме за наставак сезоне Премијер лиге БиХ присуствовао је и Милорад Лале, предсједник Комитета за такмичење ФС БиХ.

Организацију посебно захтјевних мечева, на примјеру утакмица фудбалске репрезентације БиХ на стадиону "Билино поље", на семинару је презентовао Семир Алић, виши инспектор и вјештак техничке струке МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Коментари / 0

Оставите коментар