Управа Партизана: Волим Партизан, ал' му не дам паре!

Још неколико теза да у Хумској 1 све врви од нелогичности...Управа Партизана тврди да је дуг почео да расте још код Толета Караџића!

Фудбал 27.02.2015 | 00:15
Управа Партизана: Волим Партизан, ал' му не дам паре!

Није крив само Драган Ђурић, него и Томислав Караџић. Ако је веровати члановима нове управе, дуг Партизана - који закључно са 31. децембром прошле године износи 14.873.000 евра - почео је да расте још 2007. године, кад је клубом из Хумске 1 руководио садашњи председник Фудбалског савеза Србије.

Информација добија на тежини ако се зна да бивши челници ниједном за време шестогодишње владавине нису поменули да су наследили дуговања од Караџићеве владе (председник од септембра 2007. до јула 2008), већ ју је први пут у етар пласирао Душко Васиљевић из консултанске фирме ДОО Васконс ЈВП, објашњавајући структуру обавеза црно-белих.
“Немам прецизну информацију која управа је направила колики дуг, јер нисам пратио кад су се руководства мењала, али могу да кажем да постоје обавезе настале 2007. године“, објавио је Васиљевић.

Други детаљ који само у први мах делује неважно, а у ствари објашањава колико Хумска 1 врви од нелогичности, јесте да је дуг нарастао до поменутих скоро 15.000.000 евра за време владавине претходне управе, одакле су чак тројица чланова налазе и у новом руководству: Зоран Поповић (председник), Милан Обућина (генерални секретар Спортског друштва) и Иван Маричић (председник Еуро Аксис банке).

Отуда и дилема: како нису предузели кораке да тај финансијски пожар угасе?
“Овај дуг је направила прошла управа“, скоро да се хвали Маричић, заборављајући да је био њен део, те као да говори о неким имагинарним људима, а не о доскорашњим сарадницима. “Претходно руководство сноси одговорност за све што је Партизан освојио, али и за лоше поступке који су допринели да дуг буде оволики. Уосталом, дуг је нормална ствар“.

Управни одбор на челу са Драганом Ђурићем је “накарикао“ обавезе од којих се запосленима у Хумској 1 диже коса на глави и због које живе у неизвесности кад ће добити следећу плату. У истом том УО био је и Маричић, као, како рече, човек који се бави финансијама, па се поставља питање шта га је то препоручило да и у другом мандату буде у управи клуба, кад у првом није успео да реши нагомилане проблеме?
“Ево, 23 године се бавим финансијама и сматрам да могу да помогнем Партизану. У мом случају знање које стављам на располагање клубу је довољно да се уђе у Управни одбор. Ако мислите да ће неко од нас да новац... Зашто би неко извадио 50.000 евра из џепа и поклонио клубу. Да би дошао да гледа утакмицу? Ја немам новац за донације, сматрам да оне нису потребне професионалном клубу какав је онај који волим већ 25 година“.

Као и у Црвеној звезди, ту су челници Партизана да гласају, да позирају пред ТВ камерама и фотоапаратима, да се хвале функцијама, редовно путују на европска гостовања, појединци и на припреме (као да ће они да играју), али кад је стани-пани - на пример кад играчи штрајкују - нема их нигде. Ни бивших, ни садашњих. Жале се како је тешка економска ситуација у држави и да не могу да обезбеде средства за нормално функционисање клуба.

Зато умеју да се диче како се од клуба нису окористили, као што је својевремено бивши потпредседник Миле Јовичић уверавао је да није ни бурек појео на рачун Партизана. Његовим стопама...
“Од Партизана сам за све ове године добио само тренерку. Нову“, рече Иван Маричић.

А дуг расте ли расте...!!!

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВЕЛИКИ УСПЈЕХ

27.02.2015 06:04

САМО КОД НАС ВЕЛИКИ УСПЈЕХ МОЖЕ БИТИ ДА ОБЈАВИТЕ ПОДАТАК КОЛИКО СТЕ ДУЖНИ. ОВО НИГДЈЕ НА СВИЈЕТУ НЕМА. ЏУНГЛА СМО МИ.

ОДГОВОРИТЕ