Uprava Partizana: Volim Partizan, al' mu ne dam pare!

Još nekoliko teza da u Humskoj 1 sve vrvi od nelogičnosti...Uprava Partizana tvrdi da je dug počeo da raste još kod Toleta Karadžića!

Fudbal 27.02.2015 | 00:15
Uprava Partizana: Volim Partizan, al' mu ne dam pare!

Nije kriv samo Dragan Đurić, nego i Tomislav Karadžić. Ako je verovati članovima nove uprave, dug Partizana - koji zaključno sa 31. decembrom prošle godine iznosi 14.873.000 evra - počeo je da raste još 2007. godine, kad je klubom iz Humske 1 rukovodio sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Informacija dobija na težini ako se zna da bivši čelnici nijednom za vreme šestogodišnje vladavine nisu pomenuli da su nasledili dugovanja od Karadžićeve vlade (predsednik od septembra 2007. do jula 2008), već ju je prvi put u etar plasirao Duško Vasiljević iz konsultanske firme DOO Vaskons JVP, objašnjavajući strukturu obaveza crno-belih.
“Nemam preciznu informaciju koja uprava je napravila koliki dug, jer nisam pratio kad su se rukovodstva menjala, ali mogu da kažem da postoje obaveze nastale 2007. godine“, objavio je Vasiljević.

Drugi detalj koji samo u prvi mah deluje nevažno, a u stvari objašanjava koliko Humska 1 vrvi od nelogičnosti, jeste da je dug narastao do pomenutih skoro 15.000.000 evra za vreme vladavine prethodne uprave, odakle su čak trojica članova nalaze i u novom rukovodstvu: Zoran Popović (predsednik), Milan Obućina (generalni sekretar Sportskog društva) i Ivan Maričić (predsednik Euro Aksis banke).

Otuda i dilema: kako nisu preduzeli korake da taj finansijski požar ugase?
“Ovaj dug je napravila prošla uprava“, skoro da se hvali Maričić, zaboravljajući da je bio njen deo, te kao da govori o nekim imaginarnim ljudima, a ne o doskorašnjim saradnicima. “Prethodno rukovodstvo snosi odgovornost za sve što je Partizan osvojio, ali i za loše postupke koji su doprineli da dug bude ovoliki. Uostalom, dug je normalna stvar“.

Upravni odbor na čelu sa Draganom Đurićem je “nakarikao“ obaveze od kojih se zaposlenima u Humskoj 1 diže kosa na glavi i zbog koje žive u neizvesnosti kad će dobiti sledeću platu. U istom tom UO bio je i Maričić, kao, kako reče, čovek koji se bavi finansijama, pa se postavlja pitanje šta ga je to preporučilo da i u drugom mandatu bude u upravi kluba, kad u prvom nije uspeo da reši nagomilane probleme?
“Evo, 23 godine se bavim finansijama i smatram da mogu da pomognem Partizanu. U mom slučaju znanje koje stavljam na raspolaganje klubu je dovoljno da se uđe u Upravni odbor. Ako mislite da će neko od nas da novac... Zašto bi neko izvadio 50.000 evra iz džepa i poklonio klubu. Da bi došao da gleda utakmicu? Ja nemam novac za donacije, smatram da one nisu potrebne profesionalnom klubu kakav je onaj koji volim već 25 godina“.

Kao i u Crvenoj zvezdi, tu su čelnici Partizana da glasaju, da poziraju pred TV kamerama i fotoaparatima, da se hvale funkcijama, redovno putuju na evropska gostovanja, pojedinci i na pripreme (kao da će oni da igraju), ali kad je stani-pani - na primer kad igrači štrajkuju - nema ih nigde. Ni bivših, ni sadašnjih. Žale se kako je teška ekonomska situacija u državi i da ne mogu da obezbede sredstva za normalno funkcionisanje kluba.

Zato umeju da se diče kako se od kluba nisu okoristili, kao što je svojevremeno bivši potpredsednik Mile Jovičić uveravao je da nije ni burek pojeo na račun Partizana. Njegovim stopama...
“Od Partizana sam za sve ove godine dobio samo trenerku. Novu“, reče Ivan Maričić.

A dug raste li raste...!!!

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VELIKI USPJEH

27.02.2015 06:04

SAMO KOD NAS VELIKI USPJEH MOŽE BITI DA OBJAVITE PODATAK KOLIKO STE DUŽNI. OVO NIGDJE NA SVIJETU NEMA. DŽUNGLA SMO MI.

ODGOVORITE