Нестварни подаци о сљедећем ривалу Нолета!

Марсел Илхан, даме и господо. Човек који је ове среде успео нешто што му није пошло за руком од 2006. када је постао профи тенисер.

Тенис 26.02.2015 | 13:40
Нестварни подаци о сљедећем ривалу Нолета!

Очекивао је Фелисијана Лопеза, дочекао Марсела Илхана.

Новак Ђоковић, после две лагане победе у Дубаију, у четвртфиналу турнира који је четири пута освајао у каријери састаће се са мало познатим вршњаком из Турске, заправо играчем рођеним у Узбекистану.

Илхан, на дуел са светским "Бројем 1", долази као 104. играч на планети, који је једном, 17. јануара 2011. године, био 87. на АТП листи.

Међутим, нису то најегзотичнији подаци о 190 центиметара високом играчу, чији је идол Јевгениј Кафељников.

Наиме, Илхан је ове недеље у Дубаију ПРВИ ПУТ У КАРИЈЕРИ успео да веже две победе у главном жребу неког АТП или грен слем турнира! А, попут Ђоковића, има 27 година и професионалац је од 2006.

Илхан је четвртог носиоца, Лопеза, победио у три сета, 3:6, 7:5, 6:3! Пре тога, у првом колу, избацио је Немца Александра Зверева резултатом 6:1, 7:6, а до главног жреба 2,5 милиона долара вредног турнира у УАЕ стигао је захваљујући победама у квалификаијама над Јаном Хернихом из Чешке и Мишелом Лемером из Швајцарске.

Обојицу је победио резултатом 2:0, што нас доводи до још једног фасцинантног податка о наредном Ђоковићевом ривалу.

Илхан се током каријере, када се није појављивао на челенџерима и фјучерсима, уз редовне наступе за Дејвис куп репрезентацију Турске, специјализовао за победе у квалификацијама АТП и грен слем турнира. Јако често успевао је да се убаци у главни жреб, као и ове недеље у Дубаију, али од 29. августа 2011. године НЕМА ПОБЕДУ у првом колу неког АТП турнира!

Прошло је више од три и по године од када је Илхан, после три победе без изгубљеног сета у квалификацијама за УС Опен, успео да победи Канађанина Франка Данчевића у првом колу последњег грен слема у сезони. Илхан је тада био 101. играч света, Данчевић 179, али ни та победа није потпуно "чиста", јер је Канађанин предао због повреде при резултату 6:3, 6:2, 1:0 за Турчина.

Последњу ПРАВУ победу на АТП туру, када говоримо о главном жребу неког турнира, Илхан је остварио 18. јула 2011. године на шљаци у Хамбургу, када је избацио 78. на свету, Аустријанца Филипа Печнера резултатом 6:2, 4:6, 7:6, а онда био поражен од Немца Флоријана Мајера резултатом 4:6, 6:7.

Ове сезоне, на АТП рангу, Илхан је до доласка у Дубаи имао поразе у првом колу Аустралијан Опена од Стена Вавринке (1:6, 4:6, 2:6) и првом колу Монпељеа од Кенија де Шепера (4:6, 6:3, 3:6).

Са Ђоковићем се никада у каријери није састао. Време је!

Коментари / 0

Оставите коментар