Nestvarni podaci o sljedećem rivalu Noleta!

Marsel Ilhan, dame i gospodo. Čovek koji je ove srede uspeo nešto što mu nije pošlo za rukom od 2006. kada je postao profi teniser.

Tenis 26.02.2015 | 13:40
Nestvarni podaci o sljedećem rivalu Noleta!

Očekivao je Felisijana Lopeza, dočekao Marsela Ilhana.

Novak Đoković, posle dve lagane pobede u Dubaiju, u četvrtfinalu turnira koji je četiri puta osvajao u karijeri sastaće se sa malo poznatim vršnjakom iz Turske, zapravo igračem rođenim u Uzbekistanu.

Ilhan, na duel sa svetskim "Brojem 1", dolazi kao 104. igrač na planeti, koji je jednom, 17. januara 2011. godine, bio 87. na ATP listi.

Međutim, nisu to najegzotičniji podaci o 190 centimetara visokom igraču, čiji je idol Jevgenij Kafeljnikov.

Naime, Ilhan je ove nedelje u Dubaiju PRVI PUT U KARIJERI uspeo da veže dve pobede u glavnom žrebu nekog ATP ili gren slem turnira! A, poput Đokovića, ima 27 godina i profesionalac je od 2006.

Ilhan je četvrtog nosioca, Lopeza, pobedio u tri seta, 3:6, 7:5, 6:3! Pre toga, u prvom kolu, izbacio je Nemca Aleksandra Zvereva rezultatom 6:1, 7:6, a do glavnog žreba 2,5 miliona dolara vrednog turnira u UAE stigao je zahvaljujući pobedama u kvalifikaijama nad Janom Hernihom iz Češke i Mišelom Lemerom iz Švajcarske.

Obojicu je pobedio rezultatom 2:0, što nas dovodi do još jednog fascinantnog podatka o narednom Đokovićevom rivalu.

Ilhan se tokom karijere, kada se nije pojavljivao na čelendžerima i fjučersima, uz redovne nastupe za Dejvis kup reprezentaciju Turske, specijalizovao za pobede u kvalifikacijama ATP i gren slem turnira. Jako često uspevao je da se ubaci u glavni žreb, kao i ove nedelje u Dubaiju, ali od 29. avgusta 2011. godine NEMA POBEDU u prvom kolu nekog ATP turnira!

Prošlo je više od tri i po godine od kada je Ilhan, posle tri pobede bez izgubljenog seta u kvalifikacijama za US Open, uspeo da pobedi Kanađanina Franka Dančevića u prvom kolu poslednjeg gren slema u sezoni. Ilhan je tada bio 101. igrač sveta, Dančević 179, ali ni ta pobeda nije potpuno "čista", jer je Kanađanin predao zbog povrede pri rezultatu 6:3, 6:2, 1:0 za Turčina.

Poslednju PRAVU pobedu na ATP turu, kada govorimo o glavnom žrebu nekog turnira, Ilhan je ostvario 18. jula 2011. godine na šljaci u Hamburgu, kada je izbacio 78. na svetu, Austrijanca Filipa Pečnera rezultatom 6:2, 4:6, 7:6, a onda bio poražen od Nemca Florijana Majera rezultatom 4:6, 6:7.

Ove sezone, na ATP rangu, Ilhan je do dolaska u Dubai imao poraze u prvom kolu Australijan Opena od Stena Vavrinke (1:6, 4:6, 2:6) i prvom kolu Monpeljea od Kenija de Šepera (4:6, 6:3, 3:6).

Sa Đokovićem se nikada u karijeri nije sastao. Vreme je!

Komentari / 0

Ostavite komentar