Газда Шахтјора купује Војводину?! ''Патка'' или истина?!

Иако руски, украјински и румунски медији пишу о могућем уласку милијардера Рината Ахметова у новосадски клуб, из Воше поручују да немају никакве информације о томе.

Фудбал 26.02.2015 | 11:20
Газда Шахтјора купује Војводину?! ''Патка'' или истина?!

Ринат Ахметов у сарадњи са Миланом Мандарићем и још једним француским инвестиционим фондом жели да улаже у новосадску Војводину! Звучи бомбастично, али не и реално…

Руски, украјински и румунски медији пишу о опцији да пребогати газда Шахтјора има план да уложи новац у Војводину. Ипак, на Карађорђу кажу да не постоји интересовање из Украјине за њихов клуб.
“О тој могућности сам чуо само из медија. Никакве званичне или незваничне контакте нисмо имали са људима из Украјине. Никаква понуда није стигла, тако да немамо шта да потврдимо”, прокоментарисао нам је председник новосадске Старе даме, Зоран Шћепановић и тако ставио тачку на ову медијски атрактвину, али нажалост и нереалну причу.

Ринат Ахметов је украјински милијардер који је огромним улагањима направио од Шахтјора један од најстабилнијих клубова у Европи. Ипак, рат у Украјини, а поготово у региону Донбаса је протерао Шахтјор у Кијев где његови фудбалери тренирају, док утакмице играју у Лвову на западу земље. Ахметов важи за човека блиског владајућој гарнитури, али се спекулише да седи на две столице и да финансира и Опозициони блок на истоку земље који под контолом држи већи део Донбаса. Већина материјалних добара Ахметова је смештена у том региону и није ни чудо што одбија да се јавно супростави људима под чијом контролом је његово богатство…

На овим просторима су често пласиране бомбастичне приче о инетерсовању милионера и милијардера за посрнуле фудбалске колективе. Као потенцијалне газде Црвене звезде су се помињали индијски милијардер Лакшми Митал, руски олигарх Сулејман Керимов, затим домаћи милионери Милан Мандарић и Филип Цептер, породица Мишковић, шушкало се да би генерални спонзор Газпром могао да пређе у улогу власника клуба, а ту је и чувена посета арапског шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана око које су испредане разне приче. За Партизан се раније помињала прича о богатима власницима из Аустрије, али ни од тога наравно није ништа било.

Само три клуба на просторима бивше Југославије су добили моћне и богате газде из иностранства. Италијански милијаредер Серђо Волпи је постао први човек хрватске Ријеке, малезијски бизнисмен Винсент Тан је већински власник Сарајева (данас потписали велики спонзорски уговор са Туркиш Ерлајнсом), док је руски милионер Сергеј Самсоненко газда Вардара из Скопља.

Србија ће се изгледа начекати док неко велико име из света европског бизниса одлучи да се бави нашим клубовима...

Коментари / 0

Оставите коментар