Gazda Šahtjora kupuje Vojvodinu?! ''Patka'' ili istina?!

Iako ruski, ukrajinski i rumunski mediji pišu o mogućem ulasku milijardera Rinata Ahmetova u novosadski klub, iz Voše poručuju da nemaju nikakve informacije o tome.

Fudbal 26.02.2015 | 11:20
Gazda Šahtjora kupuje Vojvodinu?! ''Patka'' ili istina?!

Rinat Ahmetov u saradnji sa Milanom Mandarićem i još jednim francuskim investicionim fondom želi da ulaže u novosadsku Vojvodinu! Zvuči bombastično, ali ne i realno…

Ruski, ukrajinski i rumunski mediji pišu o opciji da prebogati gazda Šahtjora ima plan da uloži novac u Vojvodinu. Ipak, na Karađorđu kažu da ne postoji interesovanje iz Ukrajine za njihov klub.
“O toj mogućnosti sam čuo samo iz medija. Nikakve zvanične ili nezvanične kontakte nismo imali sa ljudima iz Ukrajine. Nikakva ponuda nije stigla, tako da nemamo šta da potvrdimo”, prokomentarisao nam je predsednik novosadske Stare dame, Zoran Šćepanović i tako stavio tačku na ovu medijski atraktvinu, ali nažalost i nerealnu priču.

Rinat Ahmetov je ukrajinski milijarder koji je ogromnim ulaganjima napravio od Šahtjora jedan od najstabilnijih klubova u Evropi. Ipak, rat u Ukrajini, a pogotovo u regionu Donbasa je proterao Šahtjor u Kijev gde njegovi fudbaleri treniraju, dok utakmice igraju u Lvovu na zapadu zemlje. Ahmetov važi za čoveka bliskog vladajućoj garnituri, ali se spekuliše da sedi na dve stolice i da finansira i Opozicioni blok na istoku zemlje koji pod kontolom drži veći deo Donbasa. Većina materijalnih dobara Ahmetova je smeštena u tom regionu i nije ni čudo što odbija da se javno suprostavi ljudima pod čijom kontrolom je njegovo bogatstvo…

Na ovim prostorima su često plasirane bombastične priče o inetersovanju milionera i milijardera za posrnule fudbalske kolektive. Kao potencijalne gazde Crvene zvezde su se pominjali indijski milijarder Lakšmi Mital, ruski oligarh Sulejman Kerimov, zatim domaći milioneri Milan Mandarić i Filip Cepter, porodica Mišković, šuškalo se da bi generalni sponzor Gazprom mogao da pređe u ulogu vlasnika kluba, a tu je i čuvena poseta arapskog šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana oko koje su ispredane razne priče. Za Partizan se ranije pominjala priča o bogatima vlasnicima iz Austrije, ali ni od toga naravno nije ništa bilo.

Samo tri kluba na prostorima bivše Jugoslavije su dobili moćne i bogate gazde iz inostranstva. Italijanski milijareder Serđo Volpi je postao prvi čovek hrvatske Rijeke, malezijski biznismen Vinsent Tan je većinski vlasnik Sarajeva (danas potpisali veliki sponzorski ugovor sa Turkiš Erlajnsom), dok je ruski milioner Sergej Samsonenko gazda Vardara iz Skoplja.

Srbija će se izgleda načekati dok neko veliko ime iz sveta evropskog biznisa odluči da se bavi našim klubovima...

Komentari / 0

Ostavite komentar