Бане: У Челсију због трофеја!

Пред недељно финале против Тотенхема у Лига купу на Вемблију, Бранислав Ивановић каже: "Знамо како. Ова генерација фудбалера зна, тренер зна. Спремни смо на све". Шта ви мислите - ко ће победити у финалу?

Фудбал 26.02.2015 | 10:20
Бане: У Челсију због трофеја!

Бранислав Ивановић је у Челсију већ седам година (дошао је 2008. године) и постао је један од стубова лондонских "плаваца". Одбрана, а у последње време и напад(!) Челсија, не може се замислити без њега. Тренер Жозе Мурињо има велико поверење у капитена српске репрезентације и један је од неколицине стандардних, чије се играње не доводи у питање.

Са Челсијем је Ивановић освојио седам трофеја. Два се издвајају - титула првака Енглеске (2009/10.) и титула првака Европе (2011/12.). Са Челсијем је освојио и три трофеја у ФА купу, а у сезони 2012/13. подигао је и трофеј у Лиги Европе. Овоме треба додати и трофеј Комјунити шилда (још једног енглеског такмичења) 2009. године.

Дакле, Ивановић се радовао са Челсијем, дизао трофеје. Али, то не значи да се заситио. Штавише!

Прву нову прилику да се бори за још један "сребрњак", Бане ће са саиграчима из Челсија (не и са Немањом Матићем, који је суспендован на два меча), имати у недељу на Вемблију, против Тотенхема у финалу Лига купа.

Занимљиво, Ивановић је дебитовао за Челси баш у једном утакмици Лига купа.

"Знамо како до трофеја! Биће, наравно, тешко, али спремни смо и радујемо се тој утакмици. Желимо трофеј! Кад се приближава неко финале у стомаку имате онај посебан осећај... кад желите да утакмица одмах почне", рекао је Ивановић за сајт Челсија.

Он каже да су "плавци" наоштрени за недељно финале.

"Овај наш тим воли да игра овакве утакмице. Свако у тиму зна како се играју финала. Уосталом, фудбалери желе да играју те утакмице, желе да освајају трофеје. Зато смо и овде".

Управо захваљујући голу Ивановића у реванш мечу полуфинала Лига купа против Ливерпула, Челси је себи обезбедио место у финалу такмичења.

По обичају, Ивановић не жели да прича о свом голу, већ само о томе колико је важно да тим бележи успехе.

"Биће времена, када престанем да играм фудбал, да се присећам разних тренутака, голова...", додаје Бане.

Али, тешко је ове сезоне не причати о Банету а не дотаћи се његовој голгетерског учинка. У последњих шест мечева, постигао је четири гола. Податак којих се не би посрамили ни они којима је посао да дају голове.

"Психолошки, утакмица која нас чека у недељу, јесте веома важна. Не само због трофеја, већ и зато што ћемо заокружити један део сезоне. После тога, чека нас борба на 'само' два фронта - првенству и у Лиги шампиона. Ако у недељу победимо, мислим да би нам то дало још јачи ветар у леђа са психолошке стране за финиш сезоне. Морамо да искористимо ову прилику", каже српски репрезентативац.

Додаје:

"Ова група играча на челу са овим тренером још није освојила трофеј. Тренер зна како да се понаша у оваквим ситуацијама, искусио је то много пута. Финале је потпуно другачија врста утакмице од оних првенствених. Очекујемо све и бићемо спремни на све".

Коментари / 0

Оставите коментар