Bane: U Čelsiju zbog trofeja!

Pred nedeljno finale protiv Totenhema u Liga kupu na Vembliju, Branislav Ivanović kaže: "Znamo kako. Ova generacija fudbalera zna, trener zna. Spremni smo na sve". Šta vi mislite - ko će pobediti u finalu?

Fudbal 26.02.2015 | 10:20
Bane: U Čelsiju zbog trofeja!

Branislav Ivanović je u Čelsiju već sedam godina (došao je 2008. godine) i postao je jedan od stubova londonskih "plavaca". Odbrana, a u poslednje vreme i napad(!) Čelsija, ne može se zamisliti bez njega. Trener Žoze Murinjo ima veliko poverenje u kapitena srpske reprezentacije i jedan je od nekolicine standardnih, čije se igranje ne dovodi u pitanje.

Sa Čelsijem je Ivanović osvojio sedam trofeja. Dva se izdvajaju - titula prvaka Engleske (2009/10.) i titula prvaka Evrope (2011/12.). Sa Čelsijem je osvojio i tri trofeja u FA kupu, a u sezoni 2012/13. podigao je i trofej u Ligi Evrope. Ovome treba dodati i trofej Komjuniti šilda (još jednog engleskog takmičenja) 2009. godine.

Dakle, Ivanović se radovao sa Čelsijem, dizao trofeje. Ali, to ne znači da se zasitio. Štaviše!

Prvu novu priliku da se bori za još jedan "srebrnjak", Bane će sa saigračima iz Čelsija (ne i sa Nemanjom Matićem, koji je suspendovan na dva meča), imati u nedelju na Vembliju, protiv Totenhema u finalu Liga kupa.

Zanimljivo, Ivanović je debitovao za Čelsi baš u jednom utakmici Liga kupa.

"Znamo kako do trofeja! Biće, naravno, teško, ali spremni smo i radujemo se toj utakmici. Želimo trofej! Kad se približava neko finale u stomaku imate onaj poseban osećaj... kad želite da utakmica odmah počne", rekao je Ivanović za sajt Čelsija.

On kaže da su "plavci" naoštreni za nedeljno finale.

"Ovaj naš tim voli da igra ovakve utakmice. Svako u timu zna kako se igraju finala. Uostalom, fudbaleri žele da igraju te utakmice, žele da osvajaju trofeje. Zato smo i ovde".

Upravo zahvaljujući golu Ivanovića u revanš meču polufinala Liga kupa protiv Liverpula, Čelsi je sebi obezbedio mesto u finalu takmičenja.

Po običaju, Ivanović ne želi da priča o svom golu, već samo o tome koliko je važno da tim beleži uspehe.

"Biće vremena, kada prestanem da igram fudbal, da se prisećam raznih trenutaka, golova...", dodaje Bane.

Ali, teško je ove sezone ne pričati o Banetu a ne dotaći se njegovoj golgeterskog učinka. U poslednjih šest mečeva, postigao je četiri gola. Podatak kojih se ne bi posramili ni oni kojima je posao da daju golove.

"Psihološki, utakmica koja nas čeka u nedelju, jeste veoma važna. Ne samo zbog trofeja, već i zato što ćemo zaokružiti jedan deo sezone. Posle toga, čeka nas borba na 'samo' dva fronta - prvenstvu i u Ligi šampiona. Ako u nedelju pobedimo, mislim da bi nam to dalo još jači vetar u leđa sa psihološke strane za finiš sezone. Moramo da iskoristimo ovu priliku", kaže srpski reprezentativac.

Dodaje:

"Ova grupa igrača na čelu sa ovim trenerom još nije osvojila trofej. Trener zna kako da se ponaša u ovakvim situacijama, iskusio je to mnogo puta. Finale je potpuno drugačija vrsta utakmice od onih prvenstvenih. Očekujemo sve i bićemo spremni na sve".

Komentari / 0

Ostavite komentar