Анализа: Звездине трансфер ''бомбе''!

Летос довели њих 11, поверење оправдао само Гаврић! Навијачи се можда неће сагласити, али чињеница да је само крилни фудбалер црвено-белих успео да се избори за место у стартних 11 на отварању пролећног дела сезоне. Џон Тери сам одиграо колико и њих десет заједно у Суперлиги!

Фудбал 25.02.2015 | 15:40
Анализа: Звездине трансфер ''бомбе''!

Богдан Планић, Ђорђе Деспотовић, Данијел Аврамовски, Мамаду Мбођ, Стефан Ђорђевић, Предраг Ђорђевић, Дамир Кахриман, Никола Антић, Милош Босанчић, Александар Катаи и Ненад Гаврић. То су током летњег прелазног рока били пикови управе Црвене звезде. Шест месеци касније, на отварању пролећног дела сезоне против Радничког у Нишу, само је Гаврић задужио место у стартних 11 Ненада Лалатовића.

Александар Катаи је, истина, у другом полувремену ушао у игру, Кахриман и Босанчић су ужасну партију Звезде испратили погледима са клупе. Остали нису били ни у прокотолу.

Испоставља се тако да је само Гаврић са 658 првенствних минута у ногама прошао филтер Ненада Лалатовића, иако је имао јаку конкуренцију у Дарку Лазовићу и Нејцу Печнику. Стиче се утисак да навијачи баш нису толико импресионирани 23-годишњим крилним фудбалером, али минути проведени на терену говоре да Гаврић ипак има поверење шефа струке. Више суперлигашких минута од њега од летњих новајлија уписао је само Милош Босанчић (806), али је и он пао у други план после добрих партија Вукана Савићевића на припремама у Турској и доласка Саше Стојановића.

Ђорђе Деспотовић је пре но што је проглашен за вишак стигао да упише 416 минута, Богдану Планићу требало је 412 не би ли у Љутице Богдана схватили да му је још рано и да је за њега боље да скупља искуство у ОФК Београд, Катаи је издржао 371 минут, малерозни Аврамовски 105, мада у његову одбрану чињеница да су га повреде успориле таман када је "ухватио залет".

Новог играча Јагодине Николу Антића могли смо да видимо током 90 минута утакмице са Доњим Сремом, Стефана Ђорђевића у окршају против Доњег Срема, презимењак Предраг је напустио Топчидерско брдо без дебија у црвено-белом дресу, а ту привиилегију још чека Мамаду Мбођ, у Суперлиги чак и Кахриман, мада се он у Куп мечевима у којима је добијао шансу показао као више него солидно решење и не заслужује критике.

Не заслужују ни остали играчи уосталом. Они су ту јер су у Љутице Богдана проценили да имају квалитет за Црвену звезду. И заиста – у оваквој финансијској ситуацији Звездин избор прилично је сужен. Али баш због те дубиозе морао би да буде и сужен простор за грешку. А Звездиних десет летњих појачања све скупа су одиграла 2.894 минута у Суперлиги.

Само примера ради, 84 минута више но Предраг Рајковић и Саво Павићевић заједно. Или 608 минута више од самог Џона Терија у Премијер лиги. Ако рачунамо и Лигу шампиона и куп Тери је сам сакупио више времена на терену него Звездиних 11 летњих појачања у шампионату Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар