Analiza: Zvezdine transfer ''bombe''!

Letos doveli njih 11, poverenje opravdao samo Gavrić! Navijači se možda neće saglasiti, ali činjenica da je samo krilni fudbaler crveno-belih uspeo da se izbori za mesto u startnih 11 na otvaranju prolećnog dela sezone. Džon Teri sam odigrao koliko i njih deset zajedno u Superligi!

Fudbal 25.02.2015 | 15:40
Analiza: Zvezdine transfer ''bombe''!

Bogdan Planić, Đorđe Despotović, Danijel Avramovski, Mamadu Mbođ, Stefan Đorđević, Predrag Đorđević, Damir Kahriman, Nikola Antić, Miloš Bosančić, Aleksandar Katai i Nenad Gavrić. To su tokom letnjeg prelaznog roka bili pikovi uprave Crvene zvezde. Šest meseci kasnije, na otvaranju prolećnog dela sezone protiv Radničkog u Nišu, samo je Gavrić zadužio mesto u startnih 11 Nenada Lalatovića.

Aleksandar Katai je, istina, u drugom poluvremenu ušao u igru, Kahriman i Bosančić su užasnu partiju Zvezde ispratili pogledima sa klupe. Ostali nisu bili ni u prokotolu.

Ispostavlja se tako da je samo Gavrić sa 658 prvenstvnih minuta u nogama prošao filter Nenada Lalatovića, iako je imao jaku konkurenciju u Darku Lazoviću i Nejcu Pečniku. Stiče se utisak da navijači baš nisu toliko impresionirani 23-godišnjim krilnim fudbalerom, ali minuti provedeni na terenu govore da Gavrić ipak ima poverenje šefa struke. Više superligaških minuta od njega od letnjih novajlija upisao je samo Miloš Bosančić (806), ali je i on pao u drugi plan posle dobrih partija Vukana Savićevića na pripremama u Turskoj i dolaska Saše Stojanovića.

Đorđe Despotović je pre no što je proglašen za višak stigao da upiše 416 minuta, Bogdanu Planiću trebalo je 412 ne bi li u Ljutice Bogdana shvatili da mu je još rano i da je za njega bolje da skuplja iskustvo u OFK Beograd, Katai je izdržao 371 minut, malerozni Avramovski 105, mada u njegovu odbranu činjenica da su ga povrede usporile taman kada je "uhvatio zalet".

Novog igrača Jagodine Nikolu Antića mogli smo da vidimo tokom 90 minuta utakmice sa Donjim Sremom, Stefana Đorđevića u okršaju protiv Donjeg Srema, prezimenjak Predrag je napustio Topčidersko brdo bez debija u crveno-belom dresu, a tu priviilegiju još čeka Mamadu Mbođ, u Superligi čak i Kahriman, mada se on u Kup mečevima u kojima je dobijao šansu pokazao kao više nego solidno rešenje i ne zaslužuje kritike.

Ne zaslužuju ni ostali igrači uostalom. Oni su tu jer su u Ljutice Bogdana procenili da imaju kvalitet za Crvenu zvezdu. I zaista – u ovakvoj finansijskoj situaciji Zvezdin izbor prilično je sužen. Ali baš zbog te dubioze morao bi da bude i sužen prostor za grešku. A Zvezdinih deset letnjih pojačanja sve skupa su odigrala 2.894 minuta u Superligi.

Samo primera radi, 84 minuta više no Predrag Rajković i Savo Pavićević zajedno. Ili 608 minuta više od samog Džona Terija u Premijer ligi. Ako računamo i Ligu šampiona i kup Teri je sam sakupio više vremena na terenu nego Zvezdinih 11 letnjih pojačanja u šampionatu Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar