СП: На изградњи стадиона у Катару погинуло 1200 људи!

Први следећи по овом ужасном аспекту је Сочи са 60 смртних случајева радника. 

Фудбал 26.02.2015 | 08:20
СП: На изградњи стадиона у Катару погинуло 1200 људи!

Катар ће бити домаћин Светског првенства у фудбалу 2022. године. За тај спектакл најављено је велико улагање, грандиозни стадиони, а за сада љубитељи фудбала су једино "добили" Мундијал који ће бити игран на зиму и 1200 страдалих радника на конструкцијама стадиона и осталих објеката који су потребни за реализацију оваквог догађаја. Иако има још чак седам година до почетка првенства, овај број страдалих је већ сада ненормално висок.

Када се упореди са Русијом која је следећи домаћин овог такмичења 2018. године, разлика је необјашњива. У Русији је за сада страдало девет радника, а за потребе Олимпијских игара у Сочију тај број је био такође веома висок, чак 60 радника је нажалост настрадало. У Бразилу 2014. страдало их је осам, у припреми Олимпијскиг игара у Пекингу 2008. шест, Светског првенства у Јужној Африци два.

За овако висок број страдалих у Катару криве су температуре од преко 50 степени Целзијуса, као и приморавање, најчешће дошљака из Непала, Индије, Шри Ланке, на нехумане услове рада. Када будете уживали у велелепним стадионима и добрим утакмицама на будућим такмичењима, посебно у Катару, сетите се ових људи и цене која је плаћена за сав тај гламур.

Коментари / 0

Оставите коментар