SP: Na izgradnji stadiona u Kataru poginulo 1200 ljudi!

Prvi sledeći po ovom užasnom aspektu je Soči sa 60 smrtnih slučajeva radnika. 

Fudbal 26.02.2015 | 08:20
SP: Na izgradnji stadiona u Kataru poginulo 1200 ljudi!

Katar će biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine. Za taj spektakl najavljeno je veliko ulaganje, grandiozni stadioni, a za sada ljubitelji fudbala su jedino "dobili" Mundijal koji će biti igran na zimu i 1200 stradalih radnika na konstrukcijama stadiona i ostalih objekata koji su potrebni za realizaciju ovakvog događaja. Iako ima još čak sedam godina do početka prvenstva, ovaj broj stradalih je već sada nenormalno visok.

Kada se uporedi sa Rusijom koja je sledeći domaćin ovog takmičenja 2018. godine, razlika je neobjašnjiva. U Rusiji je za sada stradalo devet radnika, a za potrebe Olimpijskih igara u Sočiju taj broj je bio takođe veoma visok, čak 60 radnika je nažalost nastradalo. U Brazilu 2014. stradalo ih je osam, u pripremi Olimpijskig igara u Pekingu 2008. šest, Svetskog prvenstva u Južnoj Africi dva.

Za ovako visok broj stradalih u Kataru krive su temperature od preko 50 stepeni Celzijusa, kao i primoravanje, najčešće došljaka iz Nepala, Indije, Šri Lanke, na nehumane uslove rada. Kada budete uživali u velelepnim stadionima i dobrim utakmicama na budućim takmičenjima, posebno u Kataru, setite se ovih ljudi i cene koja je plaćena za sav taj glamur.

Komentari / 0

Ostavite komentar