Марко Шћеповић у Чеченији!

Као што је раније и најављено, српски нападач напустио Мајорку и сели се у Русију. 

Фудбал 26.02.2015 | 08:00
Марко Шћеповић у Чеченији!

Завршена је епизода Марка Шћеповића у Мајорки! Српски нападач наставља каријеру у Тереку из Грозног. Као што смо и најавили пре десетак дана, Шћеповић се растао са шпанским клубом и према очекивањима одлази у Русију која је била једини логичан избор с обзиром да је у остатку озбиљних европских лига завршен прелазни рок.

Шћеповић је јуче напустио шпанско острво и запутио се ка Турској где се Терек налази на припремама и очекује се да у току дана прође лекарске прегледе и званично постане члан тренутно деветопласираног клуба руске Премијер лиге.

Шћеповић је постао вишак у Мајорки после неспоразума са бившим тренером Каприном, а ситуација се није променила ни доласком новог стартега Мигела Солера. Шћеповићу се замерало на незалагању на тренинзима и утакмицама. Два месеца је српски голгетер провео на маргини првог тима шпанског друголигаша док се у међувремену тражио адекватан клуб у којем ће наставити каријеру. Иако је претходног викенда одиграо неколико минута у мечу против Осасуне, то му није помогло да обезбеди останак у клубу чији је први стрелац ове сезоне са шест голова.

С обзиром да је прелазни рок у већини европских лига завршен, Русија је била једина опоција јер фудбалска пијаца у овој земљи се завршава у петак. Његов менаждер Фали Рамадани који у Мајорки има улогу незваничног саветника председника Дудуа Ауатеа је јуче преговарао са Мајорком, Тереком и Олимпијакосом у чијем власништву је уговор Шћеповића. Мајорка је раскинула уговор о позајмици са Олимпијакосом, а Шћеповић прелази у Чеченију такође као позајмљен фудбалер грчког клуба.

Поред Шћеповића, клуб из Грозног је јуче довео још једног нападача пошто је уговор потписао Сенегалац Аблај Мбенгу. Конкуренција Шћеповићу биће и Бразилац Аилтон који је некада пружао одличне партије у Копенхагену и АПОЕЛ-у, као и Жереми Бокила који је пре Терека био најбољи стрелац румунског Петролула.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Др Креле

26.02.2015 07:21

Умјесто фудбала он отисао у рат. Био је добар фудбалер.

ОДГОВОРИТЕ