ЛШ: Арсенал - Монако, најава

„Менаџер сам Арсенала 18 година и фокусиран сам само на то да се квалификујемо у четвртфинале“, река је Венгер у најави првог меча осмине финала између Тобџија и Кнежева.

Фудбал 25.02.2015 | 14:40
ЛШ: Арсенал - Монако, најава

Менаџер Арсенала Арсен Венгер први пут у својој тренерској каријери водиће Тобџије у Лиги шампина против клуба у којем је стасао као тренер. Ипак, за Монако ове вечери у Лондону неће бити милости. Искусни Фрнацуз свестан је важности меча, али и већег квалитета његовог тима у односу на Монако, па би све осим победе домаћег тима овога пута било равно великој сензацији.

Ипак, далеко од тога да Кнежеви у енглеску престоницу долазе са белом заставом. Изгубили су само једаном од претходних пет гостовања у Енглеској, а у групној фази такмичења су примили само један гол, па је гранитна одбрана један од главних адута португалског стратега Леонарда Жардима.
„Менаџер сам Арсенала 18 година и фокусиран сам само на то да се квалификујемо у четвртфинале. Монако је тим који је освојио 11 бодова у групној фази, постигао четири, а примио само један гол, што значи да се врло добро бране. То ће покушати вечерас да искористе, јер су изузетно добри и брзи у контранападима“, рекао је Арсен Венгер.

Дакле, Монако је остао само лепо сећање за легендарног Професора, срце је резервисано само за Арсенал.
„Монако је био почетак моје каријере. Нисам знао колико ћу бити у послу и где ћу завршити. То је била моја прва велика шанса у великом клубу. Био сам млад и увек сам им захвалан за то. Сада су поново уложили велики новац у тим, а ми смо у Лиги шампиона већ 17 узастопних година и „лако“ је реч коју морате забранити у овом такмичењу. Сваки пут кад смо били овде тешким радом смо долазили до победе“, јасан је Француз.

Јасно је да ће Монако на свој начин покушати да дође до победе, јер Жардим нема намеру, али ни превеликог разлога, да се одрекне своје филозофије игре, која је у досадашњем току сезоне и те како давала резултата у елитном такмичењу. Једини хендикеп за госте из Кнежевине представљаће изостанак неколицине повређених играча, али и суспендованог Тулалана.
„Тренер Монака никада не тражи проблеме, већ покушава да нађе решења. Имамо неколико играча који нам недостају, али ће момци на терену то надокнадити. Најважније је да останемо верни нашој фудбалској филозофији и нашем одбрамбеном квалитету. Такође, можемо квалитетно и да нападнемо ривала и дођемо до важног гола. Арсенал се много развио у последњих неколико година, и бољи је тим него што је био пре две или три сезоне. Ипак, добили смо их пре почетка сезоне (1:0), али то је био тренинг меч тако да не можемо извући превише закључака из тога, али бисмо били задовољни истим резултатом“, рекао је Жардим.

Португалски стратег сматра да је то што је његов тим још једном проглашен за апсолутног аутсајдера додатна предност за Монако.
„Ми ни једном нисмо били фаворити, али смо први део завршили на врху своје групе. Исто је и овде. нико не очекује да победимо, али нас то неће зауставити на путу ка четвртфиналу. Наша стратегија је да будемо чврсти и да не дозволимо кључним нападачима Арсенала да нас дестабилизују“, јасан је Жардим.

Овај меч поверен је немачким арбитрима на челу са Денизом Ајтекином, који је у групној фази такмичења судио само два меча и показао десет жутих и један црвени картон. Немац ће своју строгу дисциплину вероватно применити и вечерас, што би донекле могло да поквари концепцију гостујућег тима, који ће врло вероватно нешто жустријим дуелима покушати да засече брзу игру Арсенала.

Коментари / 0

Оставите коментар