LŠ: Arsenal - Monako, najava

„Menadžer sam Arsenala 18 godina i fokusiran sam samo na to da se kvalifikujemo u četvrtfinale“, reka je Venger u najavi prvog meča osmine finala između Tobdžija i Kneževa.

Fudbal 25.02.2015 | 14:40
LŠ: Arsenal - Monako, najava

Menadžer Arsenala Arsen Venger prvi put u svojoj trenerskoj karijeri vodiće Tobdžije u Ligi šampina protiv kluba u kojem je stasao kao trener. Ipak, za Monako ove večeri u Londonu neće biti milosti. Iskusni Frnacuz svestan je važnosti meča, ali i većeg kvaliteta njegovog tima u odnosu na Monako, pa bi sve osim pobede domaćeg tima ovoga puta bilo ravno velikoj senzaciji.

Ipak, daleko od toga da Kneževi u englesku prestonicu dolaze sa belom zastavom. Izgubili su samo jedanom od prethodnih pet gostovanja u Engleskoj, a u grupnoj fazi takmičenja su primili samo jedan gol, pa je granitna odbrana jedan od glavnih aduta portugalskog stratega Leonarda Žardima.
„Menadžer sam Arsenala 18 godina i fokusiran sam samo na to da se kvalifikujemo u četvrtfinale. Monako je tim koji je osvojio 11 bodova u grupnoj fazi, postigao četiri, a primio samo jedan gol, što znači da se vrlo dobro brane. To će pokušati večeras da iskoriste, jer su izuzetno dobri i brzi u kontranapadima“, rekao je Arsen Venger.

Dakle, Monako je ostao samo lepo sećanje za legendarnog Profesora, srce je rezervisano samo za Arsenal.
„Monako je bio početak moje karijere. Nisam znao koliko ću biti u poslu i gde ću završiti. To je bila moja prva velika šansa u velikom klubu. Bio sam mlad i uvek sam im zahvalan za to. Sada su ponovo uložili veliki novac u tim, a mi smo u Ligi šampiona već 17 uzastopnih godina i „lako“ je reč koju morate zabraniti u ovom takmičenju. Svaki put kad smo bili ovde teškim radom smo dolazili do pobede“, jasan je Francuz.

Jasno je da će Monako na svoj način pokušati da dođe do pobede, jer Žardim nema nameru, ali ni prevelikog razloga, da se odrekne svoje filozofije igre, koja je u dosadašnjem toku sezone i te kako davala rezultata u elitnom takmičenju. Jedini hendikep za goste iz Kneževine predstavljaće izostanak nekolicine povređenih igrača, ali i suspendovanog Tulalana.
„Trener Monaka nikada ne traži probleme, već pokušava da nađe rešenja. Imamo nekoliko igrača koji nam nedostaju, ali će momci na terenu to nadoknaditi. Najvažnije je da ostanemo verni našoj fudbalskoj filozofiji i našem odbrambenom kvalitetu. Takođe, možemo kvalitetno i da napadnemo rivala i dođemo do važnog gola. Arsenal se mnogo razvio u poslednjih nekoliko godina, i bolji je tim nego što je bio pre dve ili tri sezone. Ipak, dobili smo ih pre početka sezone (1:0), ali to je bio trening meč tako da ne možemo izvući previše zaključaka iz toga, ali bismo bili zadovoljni istim rezultatom“, rekao je Žardim.

Portugalski strateg smatra da je to što je njegov tim još jednom proglašen za apsolutnog autsajdera dodatna prednost za Monako.
„Mi ni jednom nismo bili favoriti, ali smo prvi deo završili na vrhu svoje grupe. Isto je i ovde. niko ne očekuje da pobedimo, ali nas to neće zaustaviti na putu ka četvrtfinalu. Naša strategija je da budemo čvrsti i da ne dozvolimo ključnim napadačima Arsenala da nas destabilizuju“, jasan je Žardim.

Ovaj meč poveren je nemačkim arbitrima na čelu sa Denizom Ajtekinom, koji je u grupnoj fazi takmičenja sudio samo dva meča i pokazao deset žutih i jedan crveni karton. Nemac će svoju strogu disciplinu verovatno primeniti i večeras, što bi donekle moglo da pokvari koncepciju gostujućeg tima, koji će vrlo verovatno nešto žustrijim duelima pokušati da zaseče brzu igru Arsenala.

Komentari / 0

Ostavite komentar