ЛШ: Бајер - Атлетико, најава

Бајер у првом мечу осмине финала Лиге шампиона дочекује Атлетико, а чини се да окршај у Леверкузену није могао да дође у боље време по Мадриђане.

Фудбал 25.02.2015 | 14:20
ЛШ: Бајер - Атлетико, најава

Сезона из снова каквој су прошле сезоне сведочили навијачи Атлетика тешко да ће се поновити и ове – чуда се просто не дешавају сваки дан - али када је у питању пласман међу осам најбољих на Старом континенту чини се да Мадриђани не треба да брину. Бајер Леверкузен јесте неугодан противник, али уочи њиховог првог окршаја у осмини финала Лиге шампиона сви параметри предност дају актуелном прваку Шпаније и вицешампиону Европе.

Не само због тих титула крај Атлетиковог имена. Уосталом, одбрана наслова најбољег на Пиринејима у овом тренутку делује као немогућа мисија, док су само највећи оптимисти међу Колчонеросима спремни да јавно помену финале Лиге шампиона која им је прошле сезоне измакла у судијској надокнади финалног окршаја са Реалом. Не, није прошла сезона то што спартанцима Дијега Симеонеа даје право да се надају лаганом пролазу у четвртфинала. Ту привилегију пружају им - Антоан Гризман и Марио Манџукић пре свих.

После споријег почетка сезоне брзоноги и спретни Француз истакао је озбиљну кандидатуру за титулу најбољег појачања сезоне. Постигао је већ 17 голова за Јорганџије, осам на исто толико лигашких мечева у 2015. години. У ТОП 5 лига Европе у 2015. само су Лионел Меси и Хери Кејн испред њега. Марио Манџукић је тренутно на коти 20. Док је играо у Немачкој три пута је тресао мрежу Бајера. Све скупа дакле 37 погодака у режији нападачког тандема Атлетика. Упозоравајуће.
"Лако је разумети се са Манџукићем", коментарише Гризман сјајну сарадњу са хрватском гол машином, а никако не треба заборавити ни Фернанда Тореса, којем би коначно могао да се оствари дечачки сан да у дресу омиљеног клуба заигра у европској елити.

Аспиринџије притом од оног финала 2002. године – такође са Реалом – не успевају да пронађу лек за главобољу коју им сада већ редовно приређује нокаут фаза Лиге шампиона. У сезони 2005/2006 Ливерпул је избацио Бајер укупним резултатом 6:2, Барселона је 2012. била још суровија и славила са 10:2, да би лане Пари Сен Жермен прошетао до четвртфинала са резултатом 6:1. А у последња три кола Бундеслиге Бајер је освојио само бод, примио је девет голова и тренутно је тек на шестом месту немачког шампионата. Место у европској елити у наредној сезони стога је вероватно и приоритет људи на Бај Арени, а не можда и наивно сањарење о неком већем подвигу у овој.

Вредно помена је и то што Атлетико није примио гол у Лиги шампиона од оног септембарског пораза од Олимпијакоса у Атини (2:3) у првом колу групне фазе такмичења. У међувремену је два пута играо и са Јувентусом, ипак квалитетнијим саставом од Бајеровог. Утисак је да Немци могу само да се надају да ће се Атлетику поновити онај лош дан какав смо гледали у поразу од Селте. На њихову жалост такви се празни тренуци Атлетику не догађају често, а буду ли Мадриђани играли као у оној рапсодији од 4:0 против Реала Аспиринџијама се црно пише.

Симеоне неће моћи да рачуна само на Кокеа, стрелца два и асистента код још четири погодака у групи, Бајер ће играти без Робија Крузеа, суспендованог дефанзивца Омера Топрака, неизвесни су и Свен Бендер и Тин Једвај...

Финале је далеко. Али четвртфинале не би смело да изостане на Висенте Калдерону.

Коментари / 0

Оставите коментар