Лалате, брате, па шта причаш то?!

Нормално је да смо били бољи на припремама кад су играчи у Турској имали три оброка! “Павићевић поведе лопту она одскочи о џомбу и погоди га у раме. Паркер поведе контру, лопта му оде иза леђа...“, правда се тренер Звезде после разочаравјуће партије у Нишу.

Фудбал 25.02.2015 | 23:40
Лалате, брате, па шта причаш то?!

Из два разлога играчи и стручни штаб Црвене звезде су заслужили "црни гран при" после очајног издања на пролећној премијери у Нишу. Прво, нико не може да се начуди да екипа која је у Турској "скалпирала" учесника Лиге шампиона БАТЕ Борисов, а пре тога и руски Рубин, није могла да изађе на крај са "теретним дизелашима" из редова нишког суперлигаша. Други, а никако мањи разлог је изјава шефа стручног штаба Ненада Лалатовића о очајном стању терена на Чаиру, који је према његовим речима, тотално укочио креативне способности Лазовића и другова.

Рекло би се да је млади стручњак, без преке потребе, желео да се покрије ћебетом алибија, које је користио и после јесењих посртања. Дан после резултата који је оставио Звезду на огромних минус шест Лалатовић је прихватио кривицу за реми и игру у Нишу, али је између редова наговестио да проблеми у Црвеној звезди не станују само у свлачионици подно северне трибине.
"Звезда није одиграла у Нишу на нивоу. Ако је неко крив, онда сам то - ја! Али нема тензије, нема разлога за нервозу. Не могу због ремија у Нишу да откинем главу некоме, мада хоћу да се поједем што нисмо победили. Рећи ћу само да мојим играчима није лако. Немогуће је да је толика разлика између издања у Турској где је све плаћено и где им је све за џабе и издања када се врате у Београд. Тамо на припремама имају три оброка, ужину, сокове, немају никакав стрес. Када дођу овде имају много приватних стресова... Али о томе ћете морати да причате са њима. Па не дај боже да смо изгубили. Одрубили би нам главе као да овде теку милиони", рекао је Лалатовић у разговору са новинарима Спортског журнала, Курира и МОЗЗАРТ Спорта.

Судећи по коментарима у јавности Звездин стратег је направио много већи кикс након завршетка меча када је пропустио прилику да апострофира бројне аномалије у игри свог тима. Уместо тога његово незадовољство је било усмерено на стање травнате подлоге у Нишу.
"Емотивац сам, и увек кажем оно што мислим. Знам да многима то смета, јер у Србији када кажете истину одмах постајете непријатељ број један. Да сам рекао како је је оно у Нишу Вембли и како смо могли на оном терену да играмо врхунски фудбал сви би рекли: ’Браво мајсторе’. Али нисмо могли... Овде не смеш да кажеш оно што видиш".

Можда би ове речи деловале као вапај човека забринутог за српски фудбал да је Црвена звезде пре 92.минута направила иоле озбиљнију шансу.
"Не читам новине, нити коментаре испод текстова на порталима. Једноставно не желим да се трујем. Само бих се још више изнервирао. Одмах после утакмице сам рекао на званичној конференцији за медије да не тражим било какав алиби. Раднички је био бољи прво полувреме, били су јачи, скочнији, виши у дуелима. Ми смо боље одиграли наставак, и резултат је нерешен. Али нисам о терену причао само због Звезде, него због српског фудбала. Као играч на оваквим теренима не можеш да пружиш оно што знаш. Даш гол на прекид, на тучу, али тешко ћеш да видиш фудбал. За мене то није фудбал. Нисам ја дошао да се бијем са неким и напуцавам лопту горе, него да играм фудбал".

Поставља се питање како Црвена звезда и Ненад Лалатовић нису имали план Б?
"Причао сам са играчима на полувремену. Жалили су се и ја им верујем Они су ми рекли да не могу да успоставе пас игру због катастрофалног терена. Десило се да Саво Павићевић води лопту, она одскочи о џомбу и погоди га у раме. Паркер поведе контру, лопта му оде иза леђа... Само због тога сам рекао. Могли смо само да дамо гол само из прекида, а нижи смо од њих 60 одсто. Било нам је потребно време да се прилагодимо на услове. Не би ми било жао да је Раднички победио, али да су људи уживали у фудбалу".

Ако је меч са Радничким репер намеће се закључак да Лалатовић током шест седмица припрема није успео да елиминише главни јесењи проблем - неефикасност.
"Да ми је неко понудио да после првог пролећног кола останемо на минус шест прихватио бих. Жао ми је, желео сам победу више него ишта. Ризиковао сам у финишу. Раднички се добро бранио и ја им честитам на томе".

Део звездашке јавности је Лалатовићу замерио и што је остао доследан формацији са само једним истуреним нападачем.
"Да играм са једним везистом мање одмах би се повела расправа о томе зашто то радим. Сад ме питају зашто не играм са два шпица. Овде једва чекају да неког вређају и пљују... Видећемо, још је рано за оцену".

Најавио је промене Лалатовић за гостовање Јагодини.
"Биће промена, видећемо у коликој мери. За мене су ово најбољи играчи у Србији, и тако ће остати. Ако неко треба да буде кривац онда сам то ја".

Коментари / 0

Оставите коментар