Lalate, brate, pa šta pričaš to?!

Normalno je da smo bili bolji na pripremama kad su igrači u Turskoj imali tri obroka! “Pavićević povede loptu ona odskoči o džombu i pogodi ga u rame. Parker povede kontru, lopta mu ode iza leđa...“, pravda se trener Zvezde posle razočaravjuće partije u Nišu.

Fudbal 25.02.2015 | 23:40
Lalate, brate, pa šta pričaš to?!

Iz dva razloga igrači i stručni štab Crvene zvezde su zaslužili "crni gran pri" posle očajnog izdanja na prolećnoj premijeri u Nišu. Prvo, niko ne može da se načudi da ekipa koja je u Turskoj "skalpirala" učesnika Lige šampiona BATE Borisov, a pre toga i ruski Rubin, nije mogla da izađe na kraj sa "teretnim dizelašima" iz redova niškog superligaša. Drugi, a nikako manji razlog je izjava šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića o očajnom stanju terena na Čairu, koji je prema njegovim rečima, totalno ukočio kreativne sposobnosti Lazovića i drugova.

Reklo bi se da je mladi stručnjak, bez preke potrebe, želeo da se pokrije ćebetom alibija, koje je koristio i posle jesenjih posrtanja. Dan posle rezultata koji je ostavio Zvezdu na ogromnih minus šest Lalatović je prihvatio krivicu za remi i igru u Nišu, ali je između redova nagovestio da problemi u Crvenoj zvezdi ne stanuju samo u svlačionici podno severne tribine.
"Zvezda nije odigrala u Nišu na nivou. Ako je neko kriv, onda sam to - ja! Ali nema tenzije, nema razloga za nervozu. Ne mogu zbog remija u Nišu da otkinem glavu nekome, mada hoću da se pojedem što nismo pobedili. Reći ću samo da mojim igračima nije lako. Nemoguće je da je tolika razlika između izdanja u Turskoj gde je sve plaćeno i gde im je sve za džabe i izdanja kada se vrate u Beograd. Tamo na pripremama imaju tri obroka, užinu, sokove, nemaju nikakav stres. Kada dođu ovde imaju mnogo privatnih stresova... Ali o tome ćete morati da pričate sa njima. Pa ne daj bože da smo izgubili. Odrubili bi nam glave kao da ovde teku milioni", rekao je Lalatović u razgovoru sa novinarima Sportskog žurnala, Kurira i MOZZART Sporta.

Sudeći po komentarima u javnosti Zvezdin strateg je napravio mnogo veći kiks nakon završetka meča kada je propustio priliku da apostrofira brojne anomalije u igri svog tima. Umesto toga njegovo nezadovoljstvo je bilo usmereno na stanje travnate podloge u Nišu.
"Emotivac sam, i uvek kažem ono što mislim. Znam da mnogima to smeta, jer u Srbiji kada kažete istinu odmah postajete neprijatelj broj jedan. Da sam rekao kako je je ono u Nišu Vembli i kako smo mogli na onom terenu da igramo vrhunski fudbal svi bi rekli: ’Bravo majstore’. Ali nismo mogli... Ovde ne smeš da kažeš ono što vidiš".

Možda bi ove reči delovale kao vapaj čoveka zabrinutog za srpski fudbal da je Crvena zvezde pre 92.minuta napravila iole ozbiljniju šansu.
"Ne čitam novine, niti komentare ispod tekstova na portalima. Jednostavno ne želim da se trujem. Samo bih se još više iznervirao. Odmah posle utakmice sam rekao na zvaničnoj konferenciji za medije da ne tražim bilo kakav alibi. Radnički je bio bolji prvo poluvreme, bili su jači, skočniji, viši u duelima. Mi smo bolje odigrali nastavak, i rezultat je nerešen. Ali nisam o terenu pričao samo zbog Zvezde, nego zbog srpskog fudbala. Kao igrač na ovakvim terenima ne možeš da pružiš ono što znaš. Daš gol na prekid, na tuču, ali teško ćeš da vidiš fudbal. Za mene to nije fudbal. Nisam ja došao da se bijem sa nekim i napucavam loptu gore, nego da igram fudbal".

Postavlja se pitanje kako Crvena zvezda i Nenad Lalatović nisu imali plan B?
"Pričao sam sa igračima na poluvremenu. Žalili su se i ja im verujem Oni su mi rekli da ne mogu da uspostave pas igru zbog katastrofalnog terena. Desilo se da Savo Pavićević vodi loptu, ona odskoči o džombu i pogodi ga u rame. Parker povede kontru, lopta mu ode iza leđa... Samo zbog toga sam rekao. Mogli smo samo da damo gol samo iz prekida, a niži smo od njih 60 odsto. Bilo nam je potrebno vreme da se prilagodimo na uslove. Ne bi mi bilo žao da je Radnički pobedio, ali da su ljudi uživali u fudbalu".

Ako je meč sa Radničkim reper nameće se zaključak da Lalatović tokom šest sedmica priprema nije uspeo da eliminiše glavni jesenji problem - neefikasnost.
"Da mi je neko ponudio da posle prvog prolećnog kola ostanemo na minus šest prihvatio bih. Žao mi je, želeo sam pobedu više nego išta. Rizikovao sam u finišu. Radnički se dobro branio i ja im čestitam na tome".

Deo zvezdaške javnosti je Lalatoviću zamerio i što je ostao dosledan formaciji sa samo jednim isturenim napadačem.
"Da igram sa jednim vezistom manje odmah bi se povela rasprava o tome zašto to radim. Sad me pitaju zašto ne igram sa dva špica. Ovde jedva čekaju da nekog vređaju i pljuju... Videćemo, još je rano za ocenu".

Najavio je promene Lalatović za gostovanje Jagodini.
"Biće promena, videćemo u kolikoj meri. Za mene su ovo najbolji igrači u Srbiji, i tako će ostati. Ako neko treba da bude krivac onda sam to ja".

Komentari / 0

Ostavite komentar