Лалатовићева црна серија!

Један од најнеуспешнијих тренера Звезде у последњих десет година! Једини стартег црвено-белих у последњој деценији који у пет везаних мечева није успео да извуче више од једне победе и постигне више од три гола!

Фудбал 25.02.2015 | 20:00
Лалатовићева црна серија!

Ни ветар у леђа после ремија Вождовца у Хумској није помогао Црвеној звезди да прекине навике са краја јесењег дела сезоне и најави боље пролећне дане и резултате. Реми у Нишу је био четврти нерешен исход црвено-белих у последњих пет првенствених кола.

Разлога за задовољство код Звездиних навијача - нема! Одавно Звезда није деловала тако тужно и безидејно као код Лалатовића. Ово је једна од најгорих серија резултата у новијој историји клуба. Само два постигнута гола на пет мечева су имиџ тима који се бори за опстанак, а не за одбрану титуле шампиона.

Имала је Звезда и раније тренере и тимове који нису умирали у лепоти и нису играли на гол више, али су се код Муслиновог или Стојановићевог тима јасно виделли идеја, концепција и план игре. Данашња Звезда не делује ни као тим којем је дефанзива начин игре, а још мање као екипа која ће нападачком игром низати победе.

Ако се пет везаних прволигашких мечева узме као матрица за поређење, онда Лалатовић спада у ред најнеуспешнијих тренера у последњих десетак година. Почело је са два везана ремија без голова против Чукаричког и крагујевачког Радничког. Потом је побеђен ОФК Београд на Маракани, да би уследио реми у Лучанима. Имала је Звезда скоро три месеца паузе да се престроји и заборави на јесење киксеве, али је на припремама изгледа више јурила резултат него игру. Јучершања игра у Нишу је била идентична слика оне безидејности којом се окончала јесен.

Да ствари буду гора по Звезду, од пет тимова против којих су црбено-бели играли у тих последњих мечева, само Чукарчки спада у групу клубова који претендују на Европу. Остали (ОФК Београд, Младост Лучани, Раднички Крагујевац и Раднички Ниш) се или боре за опстанак или су ушушкани у средини табеле и лишени сваке такмичарске амбиције у наставку сезоне. Ако Звезда против њих не може да одигра неку велику утакмицу и постигне три гола, шта ли је тек чека против Јагодине, Војводине или Новог Пазара? Иначе, Звезда је на само једној утакмици дала више од два гола у досадашњем делу сезоне. Чак десет пута није успела да постигне више од једног гола.

Да је поражен у Нишу, Лалатовић би и званично био власник најгоре серије пет мечева у последњих десет година. Тренутно су од њега лошији Рикардо Са Пинто, Ратко Достанић и Чедомир Јаневски. Они су у пет везаних мечева успели да освоје укупно шест бодова уз идентичан учинак од по две победе и три пораза. С тим што је један од та три пораза Са Пинта дошао на крају сезоне када је Звезда на гостовање Војводини извела практично резервни тим.

Али, никада ниједан тренер није имао овако мизерну гол разлику водећи Звезду у пет мечева заредом. Само два постигнута гола на пет утакмица су поражавајући биланс за екипу која претендује на прво место. Лалатовић је у јануару имао одрешене руке и у сарадњи са Терзићем је практично промењена нападачака линија, па су уместо Ракића и Деспотовића су дошли Паркер, Салами и Орландић. Али, голова нема…

Лалатовић је одлуком да замени човека који је вратио на Маракану титулу шампиона, знао у какав посао се упушта. Желео је да помогне свом клубу и да се прослави као тренер. Ипак, каријера на Маракани му не иде у добром смеру и веће су шансе да ће се његов тренерски мандат у Звезди памтити попут оних епизода Јаневског, Достанића или Са Пинта, него да ће бити поштован и вољен тренер попут Муслина, Зенге или Стојановића.

Коментари / 0

Оставите коментар